Hlavní obsah

Po rozchodu se snoubenkou přibral muž přes 100 kilogramů

Novinky, nčs

Vážil téměř půl tuny. V roce 2009 se dokonce dostal do Guinessovy knihy rekordů jako nejtěžší muž planety. Od té doby se pro Paula Masona hodně změnilo. Podstoupil operaci, zhubl, odstěhoval se z Anglie do USA a našel si dokonce i snoubenku. Ze svatby však sešlo, místo prstýnku má teď na ruce opět faldíky a vrací se zpět do Anglie.

Foto: Profimedia.cz

Po rozchodu se snoubenkou se projevil neoblíbený jojo efekt.

Článek

Dnes 58letý Paul Mason z anglického Ipswiche váží okolo 250 kilogramů. Pokud se vám zdá čtvrt tuny hodně, věřte, že bylo i hůř. Před deseti lety byl Mason pravděpodobně nejtěžším mužem světa s váhou bezmála půl tuny. Poté ho dokázalo několik tlouštíků překonat.

V dobách „největší slávy” si Mason dopřával k snídani balení slaniny, párků a několik vajec. K obědu jedl čtyři porce smažené ryby, dva kebaby a k večeři se běžně servírovala pizza, indické jídlo a nechyběla spousta chipsů. V roce 2002 jej museli hasiči doslova vybourat z domu, aby jej dopravili do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Paul Mason vážil téměř půl tuny.

V roce 2009 podstoupil operaci, kdy mu byl podvázán žaludek, a kila šla i díky dietě a pravidelnému cvičení dolů. Z původní cifry se dokázal dostat až na váhu přibližně 120 kilogramů. Kvůli operaci, při níž mu byla v roce 2014 odstraněna povislá kůže z těla, odjel do Spojených států, kde se posléze zasnoubil s Rebeccou Mountainovou.

Po rozchodu šla kila nahoru

Právě jeho láska byla hnacím motorem a motivací, aby dřív obézní muž dokázal žít běžný život. Ačkoliv jeho snoubenka byla vegetariánka a vážila 50 kilogramů, zdálo se, že si pár rozumí. Proto rozchod Masona silně zasáhl.

Od té doby se začal projevovat jojo efekt a kila šla opět nahoru. „Mám rád třeba chipsy. Rodinné balení mi vydrží přes den, ale v noci už musím otevírat další pytel,” řekl Mason. Vedle postele si jedlík přistavil i malou troubu, aby ho v noci nepřekvapil nečekaný hlad.

Foto: Profimedia.cz

Pomohla dieta a cvičení.

Zvýšená hmotnost znamená, že nyní se dokáže pohybovat pouze o berlích, případně v motorovém vozítku. Operace, kterou nyní Mason potřebuje, by však ve Spojených státech vyšla na zhruba 530 tisíc korun. Veškeré úspory, mimo jiné i z účasti v televizní reality show, jsou však v tahu.

O tom, že Mason nedisponuje zrovna přetékajícím bankovním kontem svědčí i fakt, že se dostal do problému se zákonem. Asi nepřekvapí, že hladový pořízek kradl v obchodě právě jídlo, se kterým ujížděl bez zaplacení na svém motorovém vozítku. Kvůli krádežím koneckonců přišel na konci 80. let minulého století také o práci pošťáka. Kradl ze zásilek peníze, za které ukojoval svoji neutuchající potřebu jíst.

Nespokojenost se současným stavem se rozhodl Mason řešit pro něj logicky. Přestěhovat se zpátky na Britské ostrovy, kde mu bude poskytnuta operace jako britskému občanovi zdarma. To se však nelíbí obyvatelům Ipswiche, odkud je Mason původem.

Argumenty jsou jasné: „Proč bychom měli platit z našich daní jeho léčbu, která vyjde asi na 100 000 liber ročně, když si svoje zdravotní problémy způsobil sám a navíc ještě v jiné zemi?” ptají se řečnicky.

Mason si přesto rezervoval dvě místa v letadle do Evropy a po příletu hodlá využít poradnu pro lidi trpící závislostí na jídle a obezitou.

Reklama

Výběr článků

Načítám