Hlavní obsah

Po probuzení hledal sluchátko. Zjistil, že ho spolkl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neusínejte s bezdrátovými sluchátky v uších. Zhruba tak zní rada osmatřicetiletého Brada Gauthiera z Massachusetts, který minulé úterý nemohl po probuzení najít sluchátko. Teprve vyšetření v nemocnici ukázalo, že je uvězněno v jeho jícnu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Večer šel spát s bezdrátovými sluchátky, když se ráno vzbudil, našel jenom jedno. Bradovi Gauthierovi z Worcesteru v americkém Massachusetts nejprve vůbec nepřišlo na mysl, že by sluchátko mohl ve spánku spolknout.

Myslel si, že prostě někam zapadlo. Podle jeho vlastních slov mu nebylo ani příliš divné, že měl lehké dýchací obtíže. Nezarazilo ho ani, že nemohl spolknout vodu, které se napil. To že by sluchátko mohl spolknout, nejprve zmínila manželka jako vtip, když ho spolu hledali.

„Smáli jsme se tomu, ale pak mi to docvaklo a začal jsem čím dál tím jasněji tušit, že jsem sluchátko zřejmě spolkl ve spaní,“ uvedl pro deník Daily Mail Gauthier. „Přemýšlel jsem o tom asi deset minut a pak jsem si řekl, že je lepší nic neriskovat a vyrazit do nemocnice,“ řekl muž.

Lékaři mu nejprve nevěřili

Na pohotovosti si lékaři nejprve mysleli, že za trávicími problémy může spíš kus jídla z minulého dne. S takovými případy se setkávají spíš než s tím, že by někdo ve spánku spolkl sluchátko. Rentgenové vyšetření je však vyvedlo z omylu.

Šestiletá holčička spolkla píšťalku, pískala jako delfín

Koktejl

„Bylo to legrační, když jsem slyšel zdravotnici, jak odešla z místnosti a říkala: ‚To přece nemůže být pravda,“ svěřil se Gauthier. „Pak se vrátila, podívala se na mě a jen prohlásila: Zatraceně, vy jste to spolkl,“ dodal se smíchem.

Podle lékařů měl nesmírné štěstí, že sluchátko v jícnu zůstalo Gauthierovi vzpříčené tak, že mu nezpůsobilo větší zranění. Lékařům se povedlo drobný přístroj vyndat. Vděčný muž zdravotníkům poděkoval a dodal, že sluchátko stále funguje, jen se mu na neočekávané cestě rozbil mikrofon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám