Hlavní obsah

Petr Novotný se odstěhuje na Krétu

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Příjemné podnebí na Krétě, tamní skvělá kuchyně, přátelští lidé a krásná příroda. Všechny tyto vlastnosti řeckého ostrova nadchly baviče Petra Novotného natolik, že se rozhodl se tam během několika let usadit natrvalo.

Foto: Zdroj: MMO

Metrostav Handy Cyklo Maraton. 5.8.2016. Před startem, krátká porada s hlavním organizátorem Heřmanem Volfem.

Článek

"Chystám se odstěhovat na Krétu. Chci ještě svoje děti dovést k maturitě a pak se tam přesunu. Představuji si to tak, že vždy půl roku budu bydlet na Krétě a půl roku doma v Česku," řekl.

"Nezpůsobí mi to vůbec žádný problém. Svou firmu umím řídit i ze zahraničí, pokud bude potřeba, tak se do tří hodin přesunu kamkoliv. Záleží ovšem na tom, jak se dětem ve škole bude dařit. Předpokládám, že přesun na Krétu uskutečním během tří let," upřesnil Novotný, který si Krétu zamiloval už před lety.

Kuchyně je fantastická

Nejprve ho nadchla nádherná příroda ostrova. Když se jako známý gurmán seznámil s místními specialitami ze skopového a kůzlečího masa, propadl Krétě definitivně.

"Zdejší kuchyně je fantastická. Pokaždé objevím něco nového. I o letošních prázdninách jsem tam pobýval měsíc a znovu jsem objevil další fantastické lahůdky, které mi až doposud Kréťané tajili, lépe řečeno, jsou to místní speciality, které vůbec turistům nevaří."

"První se jmenuje ega a je to kůzlečí maso v ostřejší omáčce, v podstatě něco jako kůzlečí perkelt. Druhé jídlo je cokorecu, což jsou grilované skopové vnitřnosti. Naprostá bomba. Nechápu lidi, kteří odmítají jíst skopové a kůzlečí maso. Vůbec totiž netuší, o co se připravují," nadšeně vyprávěl.  

Plány do budoucna

Stěhováním na Krétu ovšem plány Petra Novotného ani zdaleka nekončí. Mimo jiné si chce během dvou let otevřít v centru Prahy vlastní divadlo. Vhodný objekt prý už našel a nyní na projektu pracuje David Vávra, architekt a herec divadla Sklep.

Na hladině Vltavy pak chce Novotný provozovat kolesový parník s trvalou talkshow scénou pro cizince, pro sebe a rodinu shání hausbót. Nezapomíná ani na své gurmánské příznivce a připravuje další velkou kuchařku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám