Hlavní obsah

Pětiměsíční čivava získala titul nejmenšího štěněte, není větší než dolar

Novinky, Markéta Klánská
Dorado

Miniaturní čivava Milly z Portorika ve svých pěti měsících váží pouhých 167 gramů a v kohoutku měří 6,53 centimetru. Tyto míry jí podle akademie světových rekordů vynesly titul nejmenšího štěněte. Zdá se, že právem, není totiž na pohled větší, než dolarová bankovka.

BEZ KOMENTÁŘE: Čivava Milly je nejmenší štěně na světě

 
Článek

Když se Milly zhruba před 20 týdny narodila, byla prý tak maličká, že ji její majitelka Vanesa Semlerová z Dorada v Portoriku musela krmit kapátkem. Vážila totiž sotva 30 gramů a tlamičku měla tak malou, že nemohla ani sát mléko od matky.

Semlerová přesto doufala, že čiperná Milly vyroste, ona si však prý více než tři měsíce udržela stejnou výšku. Postupně tedy její majitelka začala věřit tomu, že Milly zůstane nezvykle malá po celý svůj život.

Foto: Profimedia.cz

Malinká Beyoncé, která se narodila 8. března, jednu chvíli aspirovala na titul nejmenšího štěněte

Milly nedávno vystoupila v pořadu "Good Morning America", kde se ukázalo, že je dokonce menší než jiné miniaturní štěně pojmenované Beyoncé, které se narodilo v polovině března. Už nyní je jasné, že ji přerostlo, ačkoli to ještě nedávno vypadalo na to, že titul poputuje k němu.

Sláva pro dobrou věc

Semlerová chce podle televize Fox News Latino využít slávy štěněte pro dobrou věc. Ráda by jeho prostřednictvím ukázala, jak by se správně mělo pečovat o psy a jak důležitá je záchrana psů. O tom, že má Semlerová mnoho zkušeností jako chovatelka svědčí i fakt, že vlastní 14 čtyřnohých kamarádů.

O tom, zda se Milly v budoucnu stane i nejmenším psem světa, se rozhodne až v době, kdy dosáhne dospělosti. Titul nejmenšího psa co do výšky zatím drží dlouhosrstá čivava Boo Boo majitelky Lany Elswickové z Kentucky v USA. V květnu 2007 se dostala do Guinnessovy knihy rekordů, protože měří pouhých 10,16 centimetru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám