Hlavní obsah

Pětiletý chlapec s amputovanýma nohama vybral chůzí 30 milionů pro nemocnici

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inspirován kapitánem Tomem Moorem, vydal se pětiletý Tony Hudgell na dlouhou cestu. Jeho cílem je urazit deset kilometrů. Pro někoho se to může zdát kousek, avšak Tony má amputované obě nohy. V rámci dobročinné akce se mu podařilo vybrat už přes milión liber (téměř 30 milionů korun) pro nemocnici, ve které mu kdysi zachránili život.

Foto: Profimedia.cz

Tony Hudgell se svou matkou Paulou

Článek

O nohy Tony přišel, když byl ještě miminko. Jeho biologičtí rodiče ho zneužívali a týrali, a když se konečně dostal do péče lékařů, byla to jediná cesta, jak mu zachránit život.

Když zaregistroval dění kolem Toma Moora, stoletého veterána, který se s pomocí chodítka procházel po své zahradě a kterému se tak podařilo vybrat pro zdravotnický systém v přepočtu téměř miliardu korun, rozhodl se malý Tony, že chce rovněž pomoct své nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Tony se svou sestrou letos v únoru, kdy dostal první protézy.

Za pomoci své matky Pauly Hodgellové, která ho adoptovala, si proto stanovil výzvu ujít během června alespoň deset kilometrů. Po lidech žádal, aby za jeho snahu přispěli Evelínině londýnské dětské nemocnici částkou 500 liber (14 732 korun). V pondělí nemocnice potvrdila, že od lidí doposud obdržela 1 014 348 liber (zhruba 29,87 milionů korun).

Za den ušel i 800 metrů

„Jsem absolutně u vytržení. Nemám slov,“ uvedla pro BBC dojatá Paula Hudgellová. „Teď jsme na 8,3 kilometrech a dostaneme se i přes deset, pokud budou dny, kdy bude chtít jít víc,“ dodala.

Celá Británie slaví 100. narozeniny člověka, kterého počátkem roku skoro nikdo neznal

Koktejl

S Tonym si stanovili cíl ujít každý den nejméně 300 metrů, ale v sobotu například Tony ušel o 500 metrů víc. Malý chlapec sice nemá přesné povědomí o penězích, je si však dobře vědom, že se mu podařilo vybrat opravdu hodně peněz.

Šestiletý postižený chlapec vybral na britské zdravotníky téměř čtyři miliony

Koktejl

Celá výzva měla pomoci i Tonymu, aby zlepšil svůj pohyb. Rodiče s lékaři nevěděli, zda se s protézami, které dostal teprve letos v únoru, naučí dobře chodit. Teď však mají jasno. „Jeho chození se neuvěřitelně zlepšilo. Včera dokonce běhal,“ uvedla Paula.

„Je absolutní hvězda. Peníze, které teď vybral, pomohou dětem, jako je on, a jejich rodinám,“ uvedla Caroline Gormleyová, asistentka ředitele oddělení fundraisingu londýnské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám