Hlavní obsah

Šestiletý postižený chlapec vybral na britské zdravotníky téměř čtyři miliony

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestiletý britský chlapec Frank Mill má rozštěp páteře, chodit začal teprve před rokem a půl a s velkými obtížemi zvládne ujít pouze malé vzdálenosti. Přesto se rozhodl v chodítku ujít každý den před svým domem v Bristolu 10 metrů, aby upoutal pozornost a vybral peníze pro britské zdravotníky bojující s koronavirem. Do středy se mu zatím podařilo vybrat 123 tisíc liber (přes 3,8 milionů korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šestiletý postižený chlapec získal pro britské zdravotníky milionyVideo: KameraOne

 
Článek

Malý Frank se inspiroval u 99letého Toma Moorea. Válečný veterán se svým chodítkem udělal sto koleček na své zahradě a podařilo se mu vybrat ke středečnímu ránu neuvěřitelných 27,9 milionů liber (869 milionů korun) a sbírka stále běží.

„Když Frank viděl v televizi kapitána Toma, řekl, že to chce udělat taky,“ uvedla pro BBC jeho matka Janet Millsová. Rodiče proto Franka s chodítkem vzali ven a křídou vyznačili na chodník desetimetrovou vzdálenost.

„Byl velmi nadšený a pokřikoval na sousedy, zda by nechtěli jeho chůzi sponzorovat,“ uvedla matka. Aby Frankovi splnili sen vybírat peníze pro zdravotníky, založili mu rodiče podobný účet, jako má Tom Moore, kde lidé mohou přispívat na dobrou věc.

Veteránovi se podařilo vybrat neuvěřitelnou částku pro zdravotníky

Koronavirus

Frank se narodil předčasně s rozštěpem páteře. Pět měsíců strávil na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Southmeadu a následné další roky navštěvoval pravidelně nemocnici v Bristolu. „Zdravotníci i personál v obou nemocnicích Frankovi věnovali úžasnou péči,“ uvedla jeho matka. „Myslím si, že hlavně proto chce zdravotníky podporovat,“ dodala.

Za sebe řekla, že jako rodiče těžce postiženého dítěte jsou zdravotnickému systému NHS a zejména jeho zaměstnancům vděční. „NHS povstal během krize a doufám, že až to skončí, bude celý NHS oživen,“ dodala Janet.

Reklama

Výběr článků

Načítám