Hlavní obsah

Pětiletý chlapec na vozíku se dočkal díky pomoci okolí vlastní autobusové zastávky

Příběh, který zahřeje u srdce se odehrál v americkém státě Rhode Island. Pětiletý Ryder, jenž se narodil s rozštěpem páteře a je odkázán na invalidní vozík, se dočkal vlastního přístřešku na autobusové zastávce, kde za každého počasí čeká na školní autobus. Se stavbou pomohli studenti tamní odborné školy.

Foto: Profimedia.cz

Malý Ryder je z nového přístřešku nadšený.

Článek

Ryderův otec Tim Killam svému synovi na autobusové zastávce nejdříve postavil alespoň slunečník, aby se mohl během čekání na školní autobus, kterým pravidelně jezdí na speciální předškolní kurzy, alespoň částečně schovat před slunečními paprsky. Když ale přišel podzim, slunečník už na rozmary počasí nestačil.

Chlapec, jenž na zastávce čeká každý den zhruba 15 minut za každého počasí, se tak brzy dočkal pomoci okolí. „Sdílel jsem na Facebooku prosbu, zda někdo z mých přátel neví o někom, kdo by měl doma třeba nějaký starý přístřešek. Nakonec jsem dostal kontakt na místní střední odbornou školu,” uvedl Killam.

Za pomoci stavební firmy, která věnovala materiál v hodnotě 300 dolarů (6600 korun), se skupina studentů pustila do práce a během šesti týdnů vyrobila útulný přístřešek. Kromě toho nyní zastávka nese Ryderovo jméno a chlapec si nemůže novou stavbu vynachválit.

„Je naprosto nadšený, v přístřešku si teď hraje a považuje ho za svůj bunkr. Celý projekt stmelil místní komunitu a ukázal, že na světě pořád existuje dobro,” uvedl Ryderův otec, jenž do stavby investoval zhruba 600 dalších dolarů (13 200 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám