Hlavní obsah

Pavián na nic nečekal a před vasektomií uprchl se dvěma samicemi

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se ztrátou „mužství” se nehodlal v úterý smířit pavián v australském Sydney. Z výzkumného centra dokázal uprchnout, a aby byl efekt dokonalý, vzal si s sebou dvě samice. Prchající trojici zachytili kolemjdoucí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pavián, jenž měl v nemocnici prince Alfréda v Sydney podstoupit vasektomii, tedy chirurgický zákrok, jehož účelem je sterilizace, uprchl společně se dvěma samicemi na parkoviště před budovou.

Bohužel pro primáty neměl jejich úprk dlouhého trvání. Zhruba za hodinu totiž byli polapeni pracovníky nedaleké zoologické zahrady.

Opici zasáhl elektrický proud, druhá jí přišla na pomoc

Koktejl

„Byli odchyceni a odborníci ve spolupráci s policií je bezpečně přesunuli zpět do zařízení,” uvedl Brad Hazzard, ministr zdravotnictví spolkového státu Nový Jižní Wales.

Hazzard dodal, že lidem v okolí nehrozí žádné nebezpečí a situace je pod kontrolou. Po operaci se trojice vrátí zpět do kolonie paviánů v západní části města. Primáti nemocnici slouží zejména k výzkumným účelům. Testují se na nich nové postupy při léčbě nemocí.

Reklama

Výběr článků

Načítám