Hlavní obsah

Opici zasáhl elektrický proud, druhá jí přišla na pomoc

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuej-jang

Hrdinná opice riskovala svůj život, aby zachránila svou „kamarádku“. Tu zasáhl 4. ledna na střeše čajovny v parku Čchien-ling ve městě Kuej-jang elektrický proud. Záchranná mise nakonec dobře dopadla a oba primáti vyvázli bez úhony, píše server listu The Daily Star.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hrdinná opice zachránila jinou, kterou zasáhl elektrický proudVideo: AP

 
Článek

Menší opice, zřejmě rodu makak, vylezla na střechu budovy, kde utrpěla zásah elektrickým proudem od drátů z klimatizační jednotky a nemohla se jich pustit. Vzápětí jí přispěchala na pomoc o něco větší opice, která musela chvíli s dráty bojovat.

Incident přitom ze země pozorovali evidentně vystresovaní návštěvníci parku. „V okamžiku, kdy se opice chytila drátů, dostala elektrický šok a nikdo z nás ji nemohl zachránit,“ citoval server jednu návštěvnici.

Dvojice se nakonec svalila ze střechy dolů. Zachránkyně ještě vteřinu počkala, než se druhá ze všeho oklepala, a obě pak odběhly. Svědci uvedli, že na nich nepozorovali žádná zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám