Hlavní obsah

Pavel Vítek chce žít v Dominikánské republice

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zpěvák Pavel Vítek si stále pohrává s myšlenkou, že se odstěhuje do Dominikánské republiky. Možná právě proto nedávnou oslavu svých dvaačtyřicátých narozenin pojal v karibském stylu.

Foto: archiv VLS

ilustrační foto

Článek

"Mám rád všechno kubánské. Karibská atmosféra je mi velmi blízká. Málem jsem koupil pozemek v Dominikánské republice. Nakonec z toho jednání sešlo, ale myšlenku jsem rozhodně z hlavy nepustil. Pro většinu Čechů je sice větším pojmem Florida, ale připadá mi trochu snobská, mně vyhovuje ten punc třetího světa," vysvětlil Vítek.  

Liberecký dárek

Plány na stěhování a sladké nicnedělání ale zatím odkládá i kvůli svým hudebním plánům. Přiznává, že české publikum by mu chybělo.

"Letos byl mým nejlepším dárkem k narozeninám koncert, který jsem měl v Liberci. Pódium bylo na náměstí a strašně pršelo. Přesto jsem viděl, jak lidé na moje vystoupení v tom hrozném počasí čekají. Měl jsem velkou radost a pocit, že jsme si tím blízcí. Nestává se často, aby zpěvák a publikum sdíleli takovou blízkost," svěřil se zpěvák, který už jako malý snil o tom, že jednou bude hrát a vystupovat.

"Okolí mě od toho zrazovalo. Říkali, že se nikdy do Prahy nedostanu. A přece jsem tady. Každý z nás má nějakou pomyslnou hranici, ale stejně se každý dostane mnohem dál, než si myslí. Já hrozně rád pokouším horizonty."

"Strašně rád bych jen tak seděl na zahrádce se svým přítelem a dvěma psy, ale prostě to nejde. Nebo přesněji řečeno, zatím to ještě nejde. Jednou jsem se rozhodl, že nemůžu odejít z tohoto světa, aniž bych tady zanechal otisk a za tím cílem mířím. Musím se nějak seberealizovat. Myslím, že úspěch je rozhodně v životě důležitý, ale také vím, že by to byla nuda, kdybychom zažívali jen úspěchy. Neúspěch je také dobrý k tomu, aby si člověk lépe vychutnal chvíle na výsluní," řekl Vítek.

Reklama

Související články

Pavel Vítek by svatbu nechtěl

Ve svém domě nedaleko hradu Karlštejn, kde žije se svým přítelem, producentem Janisem Sidovským, strávil zpěvák Pavel Vítek až na dvě výjimky celé léto a vůbec...

Pavla Vítka těší dárky od srdce

Na slavnostní přípitek, který se uskuteční v jedné z pražských luxusních restaurací, si na oslavu svých dvaačtyřiceti let pozval zpěvák Pavel Vítek stovku...

Výběr článků

Načítám