Hlavní obsah

Pašeráky alkoholu prozradilo několik opilých buvolů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve indickém státě Gudžarát platí přísná prohibice. Toho nedbali tři indičtí farmáři, u kterých policie objevila 101 lahví pašovaného alkoholu. Další z lahví se zřejmě rozbily a alkohol se dostal do koryta s vodou, ze kterého pili buvoli. Jejich podivné chování neušlo veterináři, který poté zavolal policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tři bratři, Dinéš, Amabram a Ravi Thákorovi měli alkohol uschovaný ve stáji a až do tohoto týdne si nikdo ničeho nevšiml. Jak ale informoval list Times of India, minulý týden si Dinéš povšiml, že dva dospělí buvoli a jedno mládě se chovají podivně.

Zvířata nechtěla žrát a u huby se jim dělala pěna. Dinéš netušil, co se zvířaty je, a tak pro jistotu kontaktoval veterináře. Následující den buvoli poskakovali jako smyslu zbavení a veterinář byl povolán přímo na místo.

Při návštěvě zkontroloval rovněž nádrž s vodou, ze které zvířata pila. Povšiml si podivného zápachu a žlutého zabarvení vody. Bratři ho spěšně ujistili, že do vody musely spadnout nějaké větve, které způsobily její zabarvení.

Na potácející se mývaly zavolali policii. Neměli však vzteklinu, byli opilí

Koktejl

Veterinář předepsal zvířatům medikamenty, bylo mu ale jasné, že jde o alkohol a poté, co odjel z farmy, vše odhlásil policii. Ta provedla razii a u bratrů našla více než 100 lahví alkoholu, zejména whisky a vodky.

Na 101 lahví bylo nedotčených, další byli rozbité a jejich obsah se dostal do nádrže s vodou pro buvoly. Všichni tři bratři byli zatčeni. Vyšetřování stále probíhá a obvinění se farmáři doslechnou nejspíš v nejbližších dnech.

Přísné prohibiční zákony

Ve státě Gudžarát platí zákaz dovozu, prodeje, přechovávání a výroby alkoholu už od jeho vzniku v roce 1960.

Přísně je trestána zejména domácí výroba alkoholu, která v četných případech končila otravami metylalkoholem. Výroba alkoholu, která má za následek fatální otravu, se zde proto trestá smrtí. I proto zde v tomto státě kvete zejména pašování lihovin.

Reklama

Výběr článků

Načítám