Hlavní obsah

Pacientka trpící rakovinou vyhrála 20 miliónů liber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Pacientka trpící rakovinou jícnu vyhrála v loterii nejvyšší částku v dějinách Velké Británie. Osmapadesátiletá žena v domácnosti z Belfastu v Severním Irsku získala 20,1 miliónu liber (asi 904,5 mil. Kč). Radostnou zprávu oznámila média v pátek. Výherkyně měla přitom štěstí dvojnásobné - o peníze kvůli zapomnětlivosti málem přišla.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

"Dala jsem tiket do vitríny se sklem. A zapomněla na něj. Výhru jsme vlastně získali dvakrát - na vyplněné Lotto mě upozornil manžel, který viděl v televizi upoutávku společnosti, že se stále hledá majitel závratné sumy," popisuje šťastný okamžik Iris Jeffreyová.

"Napsala jsem si čísla na kus papíru a zkontrolovala s tiketem. Měla jsem všech šest čísel, neuvěřitelný zázrak," doplnila.

"Zlatý" tiket vynesl manželům přesně 20 100 472 libry. Jackpot vyhráli už 14. července.

Rodinná radost je o to větší, že se paní Jeffreyová během týdne stane poprvé babičkou. Právě vnoučeti chce část peněz darovat.

Na své si ale přijdou o dcery: Wendy (32) a Karen (28) - a blízcí přátelé. Manželovi Robertovi (62) koupí za odměnu nový automobil, sama sobě novou pračku.

"Teď se soustředím jen na své zdraví. Procházím chemoterapeutickou léčbou. V září budu mít nejdůležitější operaci," shrnuje se smutkem v hlase rekordmanka.

Reklama

Výběr článků

Načítám