Hlavní obsah

Pacient zapálil postel, aby upoutal pozornost zdravotních sestřiček

Novinky, tcs

V nemocnici ve floridském městě New Smyrna Beach bylo v sobotu pořádně rušno. Muž jménem John King nabyl dojmu, že se mu sestřičky dost nevěnují, a proto se rozhodl, že upoutá jejich pozornost tím, že zapálí postel. Několik sestřiček hned přiběhlo, postel uhasily – a muže, který chtěl utéct, s dalšími členy personálu zadržely.

Foto: New Smyrna Beach Police

John King

Článek

Podle policie měl King pocit, že sestřičky ignorují jeho požadavek, aby mu přinesly šaty. King chtěl totiž odejít domů. Doufal, že oheň upoutá jejich pozornost. Pacient, se kterým King sdílel pokoj, viděl, jak se starší muž pokouší oheň založit.

Povedlo se mu Kinga přesvědčit, aby oheň uhasil, když se však vrátil za plentu na svou postel. King postel zapálil. Vyděšený pacient pak zavolal sestřičky nouzovým tlačítkem. „Ten idiot zapálil postel. Nemůžu dýchat, v místnosti je spousta kouře,“ řekl.

Z kremace myši se vyklubala milionová škoda

Koktejl

V pokoji se nejprve objevila jedna sestřička, která slyšela pacienta křičet. Když zjistila, že King zapálil postel s výkřikem „hoří“ odběhla do sesterny zavolat hasiče. Následně do pokoje vběhla jiná sestřička s hasicím přístrojem a hořící postel uhasila.

King využil nastalého zmatku a pokusil se z nemocnice utéct. Personál ho dopadl u výtahu, kde ho držel až do příjezdu policie. Byl zadržen a obviněn ze žhářství. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám