Hlavní obsah

Osmiletý chlapec má ruce větší než hlavu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři v Indii jsou zaskočeni případem osmiletého Kaleema, jehož ruce jsou abnormálně velké. Každá váží osm kilogramů a od zápěstí po špičku prostředníčku měří přes 30 centimetrů, což chlapci výrazně komplikuje život. Případnou léčbu navíc ztěžuje špatná finanční situace hochových rodičů, uvedl server MailOnline.

BEZ KOMENTÁŘE: Osmiletý Ind má gigantické ruceVideo: Novinky.cz s využitím Profimedia

 
Článek

Kaleem se narodil s rukama dvakrát většíma, než je u dětí běžné. Jak rostl, zvětšovaly se i jeho horní končetiny. Dnes jsou tak velké, že si nedokáže sám zavázat tkaničky nebo zapnout košili. Nechodí ani do školy, protože ostatní děti ho šikanovaly.

„Učitelé říkají, že ostatní děti se mě bojí. Mnoho z nich mě kvůli tomu šikanovalo,“ svěřil se chlapec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jeho rodiče, jejichž několik dalších dětí je v pořádku, mu nebyli schopni pomoci. Vydělávají totiž v přepočtu jen něco přes 500 korun měsíčně a kvůli tomu chlapce zatím mohli vzít jen do místní nemocnice. Naději na okamžité uzdravení tam ale nedostali.

„Je to velmi vzácné onemocnění. V odborné literatuře ani na internetu jsem nenarazil na případ, kdy by ruce narostly do takovéto velikosti. Dokud neprovedeme patřičné genetické testy, nemůžeme říct, co tuto deformitu způsobuje,“ řekl ředitel místní nemocnice, u nějž média zveřejnila jen příjmení Ratan.

Kromě rukou je chlapec podle lékaře v pořádku, jeho plíce a srdce fungují správně. Pokud by ale končetiny nadále rostly, mohly by nastat problémy s kardiovaskulárním systémem.

Lékaře Krišana Čugha z nemocnice v Gurgaonu u Dillí chlapcův případ po zhlédnutí fotografií a videí také zaskočil. Myslí si však, že by se mohlo jednat o lymfangiomu nebo choristom, což jsou léčitelné problémy. Bez podrobného vyšetření si ale nemůže být jistý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám