Hlavní obsah

Osmiletá pavoučí královna chce být příští David Attenborough

Novinky, Matěj Pálka

Téměř každé malé dítě touží po tom mít nějakého domácího mazlíčka. Většinou se jedná o psy, kočky nebo třeba drobné hlodavce. Ale někdy jsou dětské tužby trochu zvláštní, jako třeba u osmileté britské dívky Hollie Greenhalghové, která doma mimo jiné chová i 50 pavouků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Osmiletá holčička sdílí pokoj s padesáti pavoukyVideo: AP

 
Článek

Hollie Greenhalghová z Winsfordu v hrabství Cheshire není úplně obyčejnou osmiletou dívkou. Považuje se za ochránkyni přírody, jejím velkým vzorem je sir David Attenborough a provozuje i vlastní youtubový kanál, který má šest tisíc pravidelných diváků, kde se dělí o zajímavosti a tipy ohledně chovu pavouků.

Kariéru „pavoučí královny“, jak jí některá britská média přezdívají, odstartovalo, když v sedmi letech dostala k narozeninám svého prvního pavouka – byl jím sklípkan Smithův. Nejedná se o žádného drobečka, tito pavouci mohou mít v rozpětí nohou až 16 cm a v těle měřit i 7–8 cm.

Od té doby byli nuceni za pořizování přírůstku do soukromé zoo své dcerky rodiče Rachel a David zaplatit přes 500 liber, tedy více jak 15 tisíc korun. Výsledkem je chov neuvěřitelných 50 pavouků, dvou hadů a štíra. To vše doplněno bezpočtem různých kobylek a švábů.

Pavouci se bojí víc nás než my jich, vysvětluje Hollie

„Ráda bych šířila poselství o tom, jak úžasní a roztomilí velcí pavouci jsou,“ svěřila se pro britskou verzi Metra Hollie. Na sklípkanech a pavoucích obecně ji fascinuje především způsob, jakým se tito tvorové pohybují.

Pan Mayhem. Kozel na paddleboardu sjíždí řeku Boise v Idahu

Koktejl

„Ve skutečnosti jsou pavouci daleko více vyděšení z nás než my z nich,“ vysvětlila dívka, proč ji tvorové, ze kterých někteří lidé mají dokonce panický strach, vůbec hrůzu nenahánějí. Že by o nebezpečí, které se k pavoučím kousnutí váže, nevěděla, je vyloučené. Na svém youtubovém kanále se dělí o doslova encyklopedické znalosti, které o chovaných tvorech nashromáždila.

V lesích jižní Moravy je více housenek než v tropech, zjistili biologové

Věda a školy

„Až vyrostu, chtěla bych pracovat v zoo a taky bych chtěla být další David Attenborough, procestovat svět a přednášet a ukazovat zvířata,“ poodkryla Hollie své sny.

A její nejoblíbenější osminohý miláček? Stále je to ten sklípkan, kterého dostala k sedmým narozeninám jako dárek. Říká mu Henrietta.

Reklama

Výběr článků

Načítám