Hlavní obsah

Opilý muž chtěl ještě pít, devítiletého syna využil jako šoféra

Novinky, jky

Opravdu překvapivý výjev se nabídl policistům na Jižním ostrově Nového Zélandu. Ve městečku Mosgiel v sobotu o půl osmé večer spatřili za volantem devítiletého chlapce. Na sedačce spolujezdce pak seděl jeho 32letý otec. Opilý, jak zákon káže, avšak stále neměl dost. A tak požádal svého syna, aby ho dovezl do obchodu s alkoholem pro další „palivo”.

Foto: Profimedia.cz

Devítiletý chlapec vezl otce do obchodu s alkoholem. Ilustrační foto

Článek

Na Novém Zélandu můžete legálně usednout za volant už v 16 letech. I tak však devítiletému hochovi nějaký ten rok stále chyběl. Policisté auto zastavili v rámci akce zaměřující se na opilé řidiče během neoficiálního místního svátku Crate Day (Den bas). Zatím nebylo vzneseno žádné obvinění, ale vyšetřování tohoto případu stále ještě probíhá.

Manželé nechtěli, aby se na jejich pozemku stavělo, 900 hektarů tak raději darovali

Koktejl

Crate Day rozjela v roce 2009 místní rozhlasová stanice The Rock ve snaze přimět lidi, aby vyrazili do obchodu, zakoupili si basu piv a oslavili první letní sobotu. A z jednorázové recesistické akce se stala za poslední dekádu zvyklost, která je bohužel pravidelně úzce spjata s případy domácího násilí, zraněními a kriminalitou spojenou právě s konzumací alkoholu.

Lékař Scott Pearson z nemocnice v Christchurchi uvedl, že například v roce 2018 řešili během Crate Day 23 zranění spojených s alkoholem oproti průměrně pěti případům o jiných sobotách. „Ne každý sice vypije celou basu, ale marketingové akce působí tak, že tuto nezřízenou míru opíjení podporují,” uvedl Pearson pro tamější zpravodajský portál Stuff.

Reklama

Výběr článků

Načítám