Hlavní obsah

O záchranu žraloka obrovského se přičinili indonéští rybáři

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 26. července se na pláži v indonéské provincii Aceh odehrála dramatická podívaná. Místní obyvatelé se totiž pokoušeli osvobodit žraloka obrovského, který zůstal uvězněný v natažených sítích. Záchrana se podařila a majestátní paryba mohla odplout zpátky do oceánu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indonésii osvobodili místní obyvatelé žraloka zamotaného v rybářských sítíchVideo: AP

 
Článek

Na záběrech je vidět, jak se žralok zmítá ve vlnách a pokouší se dostat z rybářských sítí, vë kterých uvíznul. Ihned k němu přispěchala skupinka místních, která se ho pokoušela osvobodit. To se nakonec podařilo až s pomocí nedaleké rybářské lodě, která odvlekla žraloka hlouběji do vody, kde se podařilo síť rozříznout a parybu vypustit.

Policista pohotově zachránil dítě před útokem žraloka

Koktejl

„Díky bohu. Žraloka se nám podařilo dostat zpátky do moře,“ řekl k incidentu pro agenturu AP Akmaluddin, starosta nedaleké vesnice Blangpadang.

Čin jejích obyvatel byl oceněn i indonéským ministerstvem námořnictví a rybolovu. To rybáře ze západního Acehu uvedlo jako příklad, kterým by se měli řídit i ostatní napříč všemi indonéskými provinciemi.

Záchranáři bojovali o život vorvaně, pořádně se přitom nadřeli

Koktejl

Žralok obrovský je největším soudobým žralokem. Obvykle dosahuje velikosti kolem osmi až devíti metrů. Předpokládá se, že řada starších žraloků bude delších než 14 metrů a bude dosahovat hmotnosti až 30 tun. Živí se převážně planktonem a malými rybami.

Právě sezóna krevet láka v současnosti žraloky k indonéskému pobřeží. Tvor, který je zároveň největším obratlovcem, který nepatří mezi savce, se vyskytuje na seznamu ohrožených druhů.

Reklama

Výběr článků

Načítám