Hlavní obsah

Policista pohotově zachránil dítě před útokem žraloka

Novinky, nčs

Dramatické okamžiky zachytil minulý týden ve čtvrtek na kameru jeden z lidí na floridské pláži. Policista Adrian Kosicki, jenž zrovna nebyl ve službě, zachránil před útokem žraloka malého chlapce.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista mimo službu zachránil dítě před žralokemVideo: Cocoa Beach Police & Fire

 
Článek

Kosicki ten den nebyl ve službě a vyrazil si s rodinou na procházku po pláži. Přitom se stal svědkem dramatu, kdy se žralok zjevně snažil napadnout chlapce, který poblíž břehu dováděl na nafukovací matraci.

Na záběrech, které později sdílelo policejní oddělení Cocoa Beach Police & Fire, je slyšet, jak někteří kolemjdoucí upozorňují chlapce na přítomnost paryby na mělčině. „Je za tebou žralok,” křičel jeden z nich.

Nikdo však evidentně neměl dost odvahy vyrazit dítěti na pomoc.

Kosicki místo slov jednal, skočil do vody a za ruku vytáhl chlapce z vody. Jak je patrné z videa, stalo se tak jen chvilku předtím, než místem žralok proplaval. Zvíře poté zmizelo z dohledu.

Ženu pokousal žralok v den, kdy si vzala volno z natáčení filmu o žralocích

Koktejl

V místě se lidé setkávají s žralokem bělavým, žralokem krátkoploutvým či kladivounem tiburo. O jaký druh žraloka se jednalo v tomto případě, není zcela jasné, netuší to ani policie, jak připustila.

„Nejsme sice mořští biologové, ale především se snažíme chránit obyvatele před újmou na zdraví,” napsala policie a poděkovala svému členovi, který pohotově zakročil. „Nikdy nevíte, jak vážný může útok být, a chlapec má nyní o jeden silný příběh k vyprávění víc,” dodala policie.

Florida je místem, kde jsou útoky žraloků nejčastější. V loňském roce bylo zaznamenáno celkově 21 útoků žraloka na člověka. Ani jeden nebyl smrtelný. Nejvyšší počet útoků na Floridě evidovali v roce 2016, kdy jich bylo 32. Nejčastěji k nim dochází od července do října, kdy je voda teplejší a lidé se v ní častěji pohybují.

Reklama

Výběr článků

Načítám