Hlavní obsah

Novou Miss Earth se stala pětadvacetiletá brunetka z Filipín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Už podruhé v řadě zvítězila v soutěži krásy Miss Earth zástupkyně Filipín. Pětadvacetiletou Angeliu Ongovou korunovali na závěr sobotního slavnostního večera ve Vídni. Češka Karolína Mališová se dostala do první šestnáctky.

BEZ KOMENTÁŘE: Soutěž krásy Miss Earth vyhrála Angelia Ongová z FilipínVideo: AP

 
Článek

Soutěž Miss Earth se koná od roku 2001 a od ostatních obdobných akcí se liší svým ekologickým zaměřením. Letos se finále soutěže poprvé uskutečnilo v Evropě, což souvisí mimo jiné s právě probíhající klimatickou konferencí Organizace spojených národů v Paříži.

Mottem soutěže bylo již tradičně "Krásky za dobrou věc". Korunku "ekologické" královny krásy Ongová ve Vídni převzala od své předchůdkyně a krajanky dvacetileté Filipínky Jamie Herrellové.

Podmínkou účasti v soutěži Miss Earth je prokazatelné angažmá v některém z projektů, jejichž cílem je ochrana životního prostředí. Ongová na Filipínách podporuje program opětovného zalesnění vykácených ploch. "Nesmíme dopustit, aby nám změny klimatu ukradly naši budoucnost," uvedla filipínská kráska, která porazila zhruba devadesát svých soupeřek.

Česká zástupkyně v soutěži Karolína Mališová se dostala do první šestnáctky. V roce 2012 Češka Tereza Fajksová v soutěži Miss Earth zvítězila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám