Hlavní obsah

Nová kniha popisuje vztahy Harryho a Meghan s královskou rodinou

Buckinghamský palác si s prošetřením údajného rasismu na adresu dítěte prince Harryho a vévodkyně Meghan dává na čas a doufá, že vše utichne. Alespoň to s odvoláním na palácové zdroje tvrdí Omid Scobie a Carolyn Durandová ve druhém vydání knihy o Sussexových Cesta za svobodou.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry a vévodkyně Meghan

Článek

V úterý vyšlo nové vydání knihy pojednávající o soužití prince Harryho a vévodkyně Meghan s královskou rodinou doplněné o události posledního turbulentního roku očima přátel a zdrojů blízkých vévodkyni, princi i královskému paláci.

Jak ale připomíná server deníku Independent, který o novinkách v paperbackovém vydání knihy informoval, právní tým prince Harryho a vévodkyně Meghan se od biografie distancoval s tím, že ani vévoda či vévodkyně ze Sussexu na knize nijak nespolupracovali a ani ji neautorizovali. Koneckonců princ Harry prý chystá vlastní paměti.

Britský princ Harry chystá paměti, bude vzpomínat na Megxit

Koktejl

Omid Scobie, velký zastánce zejména vévodkyně Meghan, a Carolyn Durandová knihu doplnili o epilog, který se vrací k rozhovoru Meghan a Harryho s Oprah Winfreyovou, pohřbu prince Philipa, odhalení sochy princezny Diany či zabydlování se Sussexových v Los Angeles.

Palác prý hraje záležitost s rasismem do ztracena

Autoři v souvislosti s ostře propíraným interview s odkazem na lidi blízké vévodkyni uvádí, že Meghan si prošla po rozhovoru s Oprah silnou katarzí, když konečně mohla sdělit světu věci, které dlouho dusila v sobě.

Kdo se bál „tmavého” dítěte Meghan? Jeden žhavý kandidát odpadl

Koktejl

Kromě svěření se, že Meghan měla sebevražedné sklony, vzbudilo nejvíce pozdvižení tvrzení, že se kdosi z královské rodiny ptal na barvu očekávaného potomka Sussexových, což Harry s Meghan považovali za rasistické.

Podle autorů si Meghan s Harrym myslí, že nedošlo v prošetřování rasistického chování k žádnému posunu. Buckinghamský palác má údajně doufat, že v duchu palácových tradic problém pomalu utichne, nebude-li se o něm mluvit.

Prolomení ledů na dědečkově pohřbu

V knize se dál s odkazem na palácové zdroje uvádí, že několik členů „poměrně potěšilo“, když se Meghan s ohledem na své pokročilé těhotenství rozhodla nepřijet na pohřeb prince Philipa. Obávali se totiž dalšího možného skandálu a „nechtěli další cirkus“.

Británie se loučí s princem Philipem

Evropa

Autoři nicméně potvrzují, že mezi Harrym a Williamem však po pohřbu došlo k prolomení ledů, i když zdroje z obou stran tvrdí, že bude ještě potřeba hodně práce, aby se staré rány zahojily. Zdroj blízky princi Harrymu uvedl, že „na všech stranách byla patrná snaha“ a ve vzájemných vztazích „byl učiněn pokrok“.

William, kníže z Walesu: Bojovník za posílení duševního zdraví

Evropa

V knize je pak mimo jiné i uvedeno, že si princ Harry s vévodkyní Meghan vzali na svůj nový dům v kalifornské Santa Barbaře hypotéku a druhé výročí svatby strávili kvůli pandemii koronaviru doma se svými nejbližšími a k večeři si objednali jídlo z vyhlášené místní restaurace.

Reklama

Výběr článků

Načítám