Hlavní obsah

Nigerijský léčitel demonstroval funkčnost „neprůstřelného“ náhrdelníku. Byl zastřelen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletý nigerijský léčitel Chinaka Adoezuwe chtěl svému potenciálnímu zákazníkovi v nigerijském státě Imo předvést, že náhrdelník, který mu nabízel, dokáže člověka ochránit před zásahy ze střelných zbraní. Když však muž na Adoezuweho vystřelil, léčitel na místě zemřel, píše server Ladbible.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jeden ze svědků incidentu tamním médiím prozradil, že Adoezuwe si „neprůstřelný“ náhrdelník nasadil, aby svému zákazníkovi dokázal, že člověka skutečně dokáže před kulkami ochránit.

Následně prý muži podal zbraň a vyzval ho, aby na něj vystřelil, což učinil. Adoezuwe na místě zemřel. Střelec byl tamní policií zadržen a čelí obvinění z vraždy.

Někteří nigerijští lékaři podle serveru Ladbible věří, že náhrdelníky obsahují energii, která dokáže léčit nemoci a ulevovat od bolesti.

V zemi proto nešlo o výjimečný případ s podobným scénářem. Ve státě Katsina byl například v lednu zabit muž, kterému lékař poskytl „zázračný“ lektvar. Ten měl údajně způsobit, že bude nepřemožitelný.

Muž po konzumaci nápoje někoho vybídl, aby na něj vystřelil, načež krátce poté v nemocnici zraněním podlehl. Lékař byl později zadržen.

Reklama

Výběr článků

Načítám