Hlavní obsah

Nejznámější labutí pár v Plzni letos nezahnízdí

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Nejznámější labutí pár v Plzni, který v uplynulých sedmi letech pravidelně hnízdil na Radbuze na Denisově nábřeží v centru města, se letos mláďat nedočká. Těsně před snůškou vajec samici napadl volně pobíhající pes a zabil ji. Ochránci přírody ji ve čtvrtek našli bez hlavy a krku.

Foto: Václav Vlasák

Na zahájení jarmarku žáci školy zazpívali pět lidových písniček.

Článek

"Podle charakteru zranění a stop v bahně to vypadá na velkého psa. Lidé často psy venčí právě podél řeky . Pokud je labuť na suchu, nemá šanci se ubránit," řekl vedoucí záchranné stanice v Plzni Karel Makoň. Podle něho si osiřelý samec zřejmě už nestihne přitáhnout do hnízdění další samici. "Labutí pár přežil srpnovou povodeň, dokonce jsme museli v loňském roce na jejich hnízdem vybudovat speciální ochranné síto, protože vandalové po samici sedící na vejcích házeli kameny a další odpadky, takže hnízdo připomínalo spíš smetiště. Tomu, co se stalo nyní, se nedalo zabránit," dodal Makoň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám