Hlavní obsah

Nejvíce sympatií v moravskoslezském finále soutěže Missis získala zdravotní sestra z Kroměřížska

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ve znamení blížících se Vánoc se v Ostravě uskutečnilo moravskoslezské finálové kolo soutěže Missis. Ta je především velkou hrou, ve které jde už 21 let o mateřskou lásku a porozumění mezi matkou a dítětem. Největší radost z prvního místa měla po třech soutěžních disciplínách Gabriela Nováková s devítiletou dcerou Beátou.

Nejvíce sympatií v moravskoslezském finále soutěže Missis získala zdravotní sestra z KroměřížskaVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Spolu s nimi do celostátního finále, které se uskuteční v únoru příštího roku v Mariánských Lázních, postoupily další čtyři soutěžní páry.

Porotci ostravského klání konaného pod patronací předsedy Senátu Milana Štěcha v komorní atmosféře společenského sálu hotelu Imperiál to neměli vůbec jednoduché, a většinou spolu s publikem litovali, že postoupit nemohou všichni.

Foto: Pavel Karban, Právo

Vítězku korunovali starosta Ostravy-Poruby Lumír Palyza (vlevo) a senátor Jaroslav Palas

Bylo totiž znát, že každá soutěžící dvojice si velmi dobře rozumí a na vystoupení se náležitě připravovala. Ostatně svědčila o tom hned první, tajná soutěž, při které měly děti nejprve nakreslit, co si přejí pod stromeček a obrázek pak svědčil jako důkaz při zkoušení maminek. O to se postarali moderátoři Miloš Skácel a David Petřík. Až na drobnosti se trefily do tužeb svých dětí všechny mámy.

Večer by spíše hrou než soutěží

A co si jedenáctka soutěžích dětí od čtyř do 14 let nejčastěji přála? Tu a tam to byly pochopitelně počítačové hry, tablety, nebo jiná elektronika, ale hlavně u těch menších kupodivu i v současné době stále převládají panenky, plyšáci, loutkové divadlo, knížky a spousta jiných, zdánlivě obyčejných věcí. A když se mezi přáními objevila i touha po zdraví „mámy, táty a všech doma,“ bylo mezi diváky cítit dojetí.

Foto: Pavel Karban, Právo

Tři nešťastnější páry. Zleva druhá Eliška Hoblová s dcerou Amálií, vítězka Gabriela Nováková s Beátou, a třetí Regína Hajná s Eliškou.

Hodně zábavy během večera, který byl spíše hrou, než soutěží, přinesly volné disciplíny, ve kterých nechyběly nejen už známé scénky, například z Mrazíka, taneční vystoupení, ale i vlastní hudební a písničková tvorba, kterou si v kroji připravily vítězky Gabriela Nováková s Beatou z Medlova u Zdounek. Velký díl na dobré zábavě měli i tradičně vtipní Maxim Turbulenc a také muzikálový zpěvák Vlasta Korec.

Foto: Pavel Karban, Právo

Vítězná dvojice zaujala vystoupením v kroji a vlastní písničkou

„Do soutěže chtěla jít moje prostřední. Mám tři dcery, jako v pohádce. Nejstarší má devatenáct a nejmladší, která fandila v publiku, sedm. Brala jsem to jako zábavu, ale to víte, že nás postup i vítězství potěšilo, svěřila devětatřicetiletá černovláska, která pracuje jako zdravotní sestra v domově pro seniory v Kroměříži a doma ji obvykle další směna čeká v hospodářství se spoustou zvířat.

Výtěžek půjde tradičně na charitu

Celkový výtěžek soutěže s charitativním podtextem z předcházejících 20 ročníků je 7 581 947 korun. Ty posloužily pro potřeby dětského zdravotnictví, školství, dětským domovům či diecézní charitě.

Foto: Pavel Karban, Právo

Skvěle se do soutěže zapojil i čtrnáctiletý rapper Richard s maminkou Magdalénou Helánovou ze Střelic na Brněnsku. Do finále postupují z pátého místa.

Z ostravského finále k této sumě přibyla další částka 45 000 korun, mimo jiné i z dražby repliky korunky vítězky, kterou si tentokrát za 15 000 odnesl senátor Jaroslav Palas. Ten v dražbě překonal dalšího z porotců - starostu Ostravy-Poruby Lumíra Palyzu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám