Hlavní obsah

Nejdražší ovčák na světě se prodal za 282 tisíc

Novinky, jky
Skipton

Patnáctiměsíční černobílý ovčák Bob je nejdražším psem svého druhu na světě. V aukci v britském Skiptonu byl prodán za 9240 liber, tedy v přepočtu 282 tisíc korun. Prodal jej 82letý britský farmář John Bell, který jej v uplynulých měsících prý dokonale vycvičil.

Foto: www.worldrecordacademy.com

Ovčák Bob

Článek

Doposud byla nejvyšší suma zaplacená za ovčáckého psa 8400 liber, tedy asi 257 tisíc korun. Tyto nemalé peníze zaplatil kupec také na aukci v britském Skiptonu v říjnu minulého roku. Psa i tehdy vycvičil Bell, který už má na kontě tři rekordní prodeje za poslední tři roky.

"Má úžasnou povahu, ale není to povaha, kvůli které si Boba koupili. Jsou to jeho schopnosti. Právě díky nim vyčnívá z davu. Je to velmi talentovaný pes. Každý, kdo jej potkal, si myslí totéž. Měl jsem ho 12 měsíců. Trénuji je po delší časové období, než je běžné, mám pro to svou speciální metodu," řekl Bell deníku Daily Mail.

"Pracuje od svých devíti měsíců, byl to přirozený talent a od počátku jsem od něj očekával hodně," dodal Bell, který psa nakonec v aukci prodal zájemci účastnícímu se aukce přes telefon. Kupec si přál zůstat v anonymitě, má se však za to, že se bude Bob stěhovat do USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám