Hlavní obsah

Nejdelší křestní jméno na světě byste zaručeně nechtěli

Pokud se vám někdy při vyplňování nejrůznějších formulářů nevlezlo jméno do připravené kolonky, pak zřejmě víte, jak se musí cítit žena s nejdelším jménem na světě. Její matka chtěla překonat světový rekord, a zároveň pro svoji dceru vymyslet originální jméno. S klidem v duši se dá říct, že se jí povedlo obojí.

Foto: YouTube OWN

V roce 1997 vystoupila dívka v televizním pořadu.

Článek

„Chtěla jsem překonat nějaký světový rekord a dostat se do Guinnessovy knihy rekordů. Taky jsem chtěla, aby moje dcera měla jedinečné jméno, které nebude mít každá druhá,” řekla Američanka Sandra Williamsová v roce 1997, kdy si ji do svého pořadu pozvala sama Oprah Winfreyová.

A tak v roce 1984 úředníci zapsali do rodného listu původně jméno Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams. Ani to ale matku neuspokojilo, a tak vymyslela jméno, které má 1019 znaků a jeho vyslovení je pro běžného smrtelníka prakticky nemožné. Pro zajímavost, rodný list měřil dva metry.

Celé jméno ženy, která si přes originální jméno nechává říkat Jamie, zní takto:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana. 

Podle dnes sedmatřicetileté Jamie, která se všech 1019 znaků naučila zpaměti, jí originální jméno v životě spíš pomohlo. Díky němu se dostala do televizních pořadů, mohla cestovat a vynechat školu, uvedla.

Vědci objevili „nejnohatějšího“ tvora na světě

Věda a školy

Samotné jméno je složením nejrůznějších slov a písmen, při podrobnějším hledání můžete v textu objevit názvy oblíbených míst či osob, které Williamsová starší měla v oblibě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám