Hlavní obsah

Nejdelší křestní jméno na světě byste zaručeně nechtěli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se vám někdy při vyplňování nejrůznějších formulářů nevlezlo jméno do připravené kolonky, pak zřejmě víte, jak se musí cítit žena s nejdelším jménem na světě. Její matka chtěla překonat světový rekord, a zároveň pro svoji dceru vymyslet originální jméno. S klidem v duši se dá říct, že se jí povedlo obojí.

Foto: YouTube OWN

V roce 1997 vystoupila dívka v televizním pořadu.

Článek

„Chtěla jsem překonat nějaký světový rekord a dostat se do Guinnessovy knihy rekordů. Taky jsem chtěla, aby moje dcera měla jedinečné jméno, které nebude mít každá druhá,” řekla Američanka Sandra Williamsová v roce 1997, kdy si ji do svého pořadu pozvala sama Oprah Winfreyová.

A tak v roce 1984 úředníci zapsali do rodného listu původně jméno Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams. Ani to ale matku neuspokojilo, a tak vymyslela jméno, které má 1019 znaků a jeho vyslovení je pro běžného smrtelníka prakticky nemožné. Pro zajímavost, rodný list měřil dva metry.

Celé jméno ženy, která si přes originální jméno nechává říkat Jamie, zní takto:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana. 

Podle dnes sedmatřicetileté Jamie, která se všech 1019 znaků naučila zpaměti, jí originální jméno v životě spíš pomohlo. Díky němu se dostala do televizních pořadů, mohla cestovat a vynechat školu, uvedla.

Vědci objevili „nejnohatějšího“ tvora na světě

Věda a školy

Samotné jméno je složením nejrůznějších slov a písmen, při podrobnějším hledání můžete v textu objevit názvy oblíbených míst či osob, které Williamsová starší měla v oblibě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám