Hlavní obsah

Náboženské trumfy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce hraček vytvořil dětskou verzi karetní hry Trumfy, kde figurují papeži. Balíček karet, který je v Německu už na trhu, vyrobila společnost Kultquartett se sídlem v Hamburku.

Článek

Obsahuje 32 karet s papeži od Svatého Petra k současnému německému Svatému otci Benediktu XVI. Balíček karet doplňují čtyři svíčky, které mají dodat hře poklidnou atmosféru.

Hráči se navzájem trumfují například podle papežových předků, doby výkonu jeho funkce nebo podle vzdálenosti papežova místa narození k Římu.

"Od doby, kdy se Němec Joseph Ratzinger stal papežem Benediktem XVI, se papežové stali ikonou. Mladí lidé obnovili svůj zájem o náboženské vůdce, což se ukázalo na loňském Světovém dni mládeže, který se konal v Kolíně nad Rýnem", říká designér papežských trumfů Christoph Engel.  

"Snažíme se použít často poněkud suchou informaci o životech papežů a zpracovat ji pro mladé lidi, udělat hru, která děti zároveň poučí."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám