Hlavní obsah

Na Slovensku chtěli zasypat hrob bagrem. Příbuzní po pohřbu koukali, jak se blíží

Právo, ivi

V západoslovenském městě Sereď vyvolal skandál případ z místního hřbitova, když pohřební služba chtěla zasypat hrob pomocí bagru. Příbuzní tomu zabránili a vyjádřili pobouření nad počínáním pohřební služby.

Foto: TV Markíza

Možné zasypání hrobu bagrem vzbudilo na Slovensku pobouření.

Článek

Paní Václavíková se zúčastnila pohřbu svého švagra a po pohřbu si všimla, že k vykopanému hrobu, kde byla chvíli předtím uložena rakev s nebožtíkem, se blíží bagr.

„Začala jsem to natáčet a zabránila jsem jim v této činnosti. Je to nehorázné, že ho chtěli zakopat jako psa,“ řekla Václavíková webu seredonline.sk. Švagrová vyjádřila názor, že z etického hlediska je nutné zasypat hrob ručně. „Nejsme ve válečném stavu,“ dodala.

Mrtvola vypadla z rakve přímo do hrobu, hrobník spadl za ní

Koktejl

Web zjistil, že především v zimních měsících je možné k vykopání hrobu použít bagr, ale při zahrabávání hrobu nadále zůstává standardem použití lopat.

„Případné vykopání hrobu pomocí bagru probíhá ještě před příchodem rodiny a samotná rozlučka musí být maximálně důstojná. V žádném případě bychom nepřistoupili k použití techniky při zahrabávání hrobu,“ uvedl nejmenovaný zaměstnanec jiné pohřební služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám