Hlavní obsah

Na internetu se soupeří o největšího vola. Kanadský Dozer je prý o 2,5 centimetru vyšší

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry mohutného vola jménem Knickers způsobily na internetu pořádný rozruch. Zaznamenali je i manželé Schoenrockovi, kteří mají zvířecí útulek v kanadské provincii Manitoba. Protože i oni chovají jednoho obrovského vola, přeměřili ho. A zjistili, že jejich Dozer je o 2,5 centimetru vyšší než australský obr.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Farma Kismet Creek Farm, ležící zhruba 60 kilometrů od hranic se Spojenými státy, není farmou v pravém slova smyslu. Slouží jako útulek pro zhruba devadesátku hospodářských zvířat, která už nikdo nechtěl. Takový byl i osud vola jménem Dozer, který kvůli svým rozměrům několikrát vystřídal majitele, než našel stálý domov v útulku.

Původně byl určen na maso, z jatek ho však vykoupila Rebeca Hanuschuková, která ho posléze umístila na farmu manželů Schoenrockových.

Když ho manželé poprvé přeměřovali, měřil prý „pouze“ 190 centimetrů. Od té doby však uběhl nějaký čas, teď se manželé rozhodli vola přeměřit a zjistili, že Dozer Knickerse překonal o celý jeden palec, tedy zhruba o 2,5 centimetru.

Stejně jako Knickers i Dozer patří k holštýnskému plemenu. A stejně jako Knickersovo i Dozerovo jméno má být humorné. Dozer byl totiž pojmenován ještě jako býk, v angličtině „bull“ - byl to tedy bull Dozer.

Něžný obr

Narozdíl od svého australského protějšku však Dozer trpí zdravotními problémy. Kvůli váze okolo 1,3 tuny má vůl potíže se šlachami na zadních nohách a manželé mu je musí mazat mastmi proti bolestem. I přesto je prý Dozer velice mírné a hodné zvíře. „Je určitě nejpřátelštější. Je to takový něžný obr,“ sdělil listu New York Post Karl Schoenrock.

I když manžele těší zvýšený zájem o jejich útulek, sláva má i své stinné stránky. Mnoho lidí chce totiž útulku nejen přispět, ale rovněž se na Dozera podívat osobně. „Je potřeba si uvědomit, že jsme útulek a ne zoo nebo cirkus,“ uvedli manželé na svých stránkách.

Pokud se zvířata rozhodnou přiblížit se k lidem, pak je to jenom z jejich vůle. Dozer navíc musí kvůli zdravotním problémům často odpočívat, a tak by návštěvníci neměli být překvapeni, pokud ho neuvidí.

Internet byl v poslední době zaplaven fotkami přerostlých zvířat. Obrovský zájem o obrovská zvířata vyvolaly záběry vola jménem Knickers, který se pase mezi normálně vzrostlými kravami. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Téměř dvoumetrový vůl unikl jatkám, protože se tam nevešel Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám