Hlavní obsah

Na britskou ulici se z ničeho nic sneslo z nebe více než 100 jablek

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coventry

Na předměstí anglického Coventry se v pondělí večer sneslo z nebes více než sto jablek. Scéna jako z filmu místní obyvatele naprosto ohromila. Ovoce bombardovalo auta a znečišťovalo ulice. Bizarní „déšť“ podle některých mohly způsobit jakési kouzelné síly, meteorologové ovšem odkazují na větrný vír.

Foto: Profimedia.cz

V pondělí večer se nad předměstím Coventry snesla z nebes jablka, jejich zbytky zůstaly na ulici ještě i v úterý

Článek

„Jablka spadla z nebe jakoby odnikud. Byla malá a zelená a tvrdě narážela do kapot. Na ulici byla v tu chvíli i jiná auta a jejich řidiči museli stejně jako já okamžitě zastavit. Zdejší okolí znám velmi dobře a vím, že tu kolem žádné jabloně nejsou,“ řekl deníku The Daily Telegraph jeden z řidičů, který v pondělí zrovna projížděl ulicí Keresley Road.

„Upřímně nemám tušení, kde se ta jablka mohla vzít. Měl jsem za to, že je házely děti. Občas tu totiž vzduchem z žertu létají jablka a vejce. Množství jablek ale bylo tentokrát příliš velké. Strašně rád bych se dozvěděl, odkud to ovoce pocházelo,“ řekl Dave Meakins, řidič vysokozdvižného vozíku v důchodu.

Zdejší kraj má strašidelnou pověst

Zbytky rozmačkaných jablek bylo možné spatřit na 20metrovém úseku silnice ještě i v úterý. Některé lidi napadlo, že jablka vypadla z letadla. Radní farnosti Keresley, Sandra Camwellová, však zavedla řeč na tajemné síly s tím, že na stejné ulici v loňském roce došlo k podivnému výpadku proudu.

„Zvláštní věci se dějí v této části světa. Podle mě je velmi pravděpodobné, že z nebes padala jablka. Tato oblast má totiž strašidelnou historii. Koneckonců se tu po staletí objevovaly čarodějnice,“ uvedla Camwellová.

Meteorologové jsou ovšem jiného názoru

„Současný stav počasí je velmi nestabilní a pravděpodobně můžeme čekat ještě další a další podivnosti. Podobné události ale v zásadě způsobují vzdušné víry, něco jako mini tornáda. Vír zvedá věci ze země, nese je atmosférou, dokud je vzduch kolem nenechá opět spadnout dolů,“ řekl meteorolog Jim Dale z britské meteorologické služby. Jablka by tedy podle této teorie pocházela z nedalekého sadu nebo zahrady.

„Vítr z polárních oblastí je velmi nestabilní. Všichni jsme už slyšeli o malých rybách a žábách padajících z nebe. Jablka jsou neobvyklá, protože něco váží, nemožné to ale rozhodně není,“ dodal Dale.

Reklama

Výběr článků

Načítám