Hlavní obsah

Mysleli, že koupili roztomilé štěně, vyklubala se z něj nebezpečná šelma

Zuzana Křesťanová, Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lima

Peruánka Maribel Sotelová si s rodinou koupila v malém obchůdku v centru hlavního města nového domácího mazlíčka. V domnění, že jde o roztomilé štěně, ho přinesla domů. Jenže jak se ukázalo, jednalo se o mládě psa horského známého také pod názvem liška patagonská. Což je druhá největší jihoamerická psovitá šelma, informuje agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z domácího mazlíčka se vyklubala psovitá šelmaVideo: Reuters

 
Článek

Rodinný mazlíček si zpočátku spokojeně hrál s ostatními psy v sousedství. „Mysleli jsme si, že jde o nějaké specifické plemeno, protože se podobal vlkovi. Koupili jsme ho v centru Limy, stál asi 50 soles (zhruba 270 korun),“ popsala jeho majitelka.

Psi zachránili v horách život svému majiteli

Koktejl

Ale jak pes rostl, objevily se varovné signály, že něco není v pořádku. „Asi před měsícem jedna žena z okolí řekla, že jí sežral tři morčata. A pak přišla před dvěma nebo třemi dny místní babička a taky říkala, že jí zabil morčata,“ upřesnila Sotelová.

Nakonec utekl

Navíc zvíře nakonec začátkem listopadu ze svého nového domova uteklo. Nyní po něm pátrají pracovníci odchytové služby, aby ho přemístili do některého ze speciálních útulků nebo zoologických zahrad. Podle nich překupníci často přivážejí do Limy divokou zvěř z amazonských oblastí a nelegálně s ní obchodují.

Pes horský váží kolem 10 kilogramů, má tenké nohy, huňatý ocas a oranžovo-šedivou srst. Svým vzhledem je velmi podobný lišce obecné. Loví drobné hlodavce, králíky či ptáky, někdy zaútočí i na ovce a jiná hospodářská zvířata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám