Hlavní obsah

Muž se nechal vystřelit z děla rychlostí 644 km/h. Přistál na druhé straně kaňonu

Novinky, zkr
Twin Falls

Profesionální kaskadér Eddie Braun předvedl v pátek kousek, nad kterým se tají dech. Američan se nechal ve speciálně vyrobené raketě vystřelit z děla. V ní přeletěl přes téměř 430 metrů široký kaňon Snake River v Idahu a úspěšně dopadl na jeho druhé straně, napsal server časopisu Time.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kaskadér se nechal vystřelit jako dělová koule. Přistál na druhé straně kaňonuVideo: Reuters

 
Článek

Braun se zavřel do rakety a ze strmé rampy se v ní nechal odpálit do výšky 914 metrů. Během čtyř vteřin dosáhla rychlosti 644 kilometrů v hodině. Na padáku se pak raketa s Američanem snesla do pole na druhé straně kaňonu.

„Nedělal bych to, kdybych si myslel, že to nevyjde,“ uvedl po úspěšném pokusu 54letý kaskadér. Ten do celé akce investoval nejen svůj život a zdraví, ale v přepočtu i přes 36,3 miliónu korun.

Inspirací mu byl někdejší kaskadér Evel Knievel, po kterém také pojmenoval svou raketu Evel Spirit (Evelův duch). Knievel se pokusil přeletět přes tentýž kaňon v roce 1974. Předčasně se mu ale otevřel padák a on přistál na jeho dně. „Jednoduše dokončuji jeho sen. Kolika lidem se povedlo dotáhnout do konce sen svého hrdiny,“ dodal Braun.

Evel Knievel zemřel v roce 2007. Braun je s největší pravděpodobností prvním člověkem, který se pokusil zopakovat jeho let přes kaňon Snake River.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám