Hlavní obsah

Muž rozhazoval peníze v nákupním centru, skončil v želízkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rukou policie skončil devětadvacetiletý muž, který se v pátek pokusil rozdmýchat sváteční náladu tím, že v nákupním středisku v Bloomingtonu v Minnesotě rozházel tisíc dolarových bankovek. V pondělí o tom informovala agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž rozhazoval peníze v nákupním centru

 
Článek

Policisté Serge Vorobyova zadrželi za výtržnictví, ale v pozadí jeho činu, který přitáhl značnou pozornost, stojí osobní tragédie. Vorobyov přiznal, že peníze, které rozhazoval za zvuků písně Let It Snow (Ať sněží), byly to poslední, co měl. Právě se rozvádí s manželkou a přišel i o vlastní podnik v oboru nákladní přepravy. A trochu doufal, že když rozhází peníze lidem, tak se mu tenhle dobrý skutek vrátí – a s ním možná i žena.

„Chtěl jsem si tak trochu předplatit štěstí,“ řekl Vorobyov. Do nákupního střediska pozval i manželku, ale nepřišla. Namísto ní dorazila řada lidí přilákaných zprávou o chystané akci, kterou Vorobyov zveřejnil na Facebooku. Na dotaz policie, proč se snažil o publicitu, odpověděl, že když už se mu nevrátí žena, chtěl ji tímto způsobem přimět, aby mu vrátila alespoň kočku.

„Nemám peníze na hodně věcí a procházím ošklivým rozvodem, dokonce mi vzala i kočku a nechce mi říct, kde je,“ svěřil se Vorobyov.

Jaké následky pro něj bude veřejné výtržnictví mít, zatím není jasné. Policie mu prozatím nařídila jen to, aby do nákupního střediska, které se stalo dějištěm jeho činu, nejméně rok nevkročil. Mluvčí obchodního domu pro CBS News uvedl, že při Vorobyovově činu se mohl někdo zranit.

„Myslím, že všichni lidé tam dole si to užili. Já vím, že jsem si to užil. Myslím, že to byla zábava,“ dodal výtržník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám