Hlavní obsah

Muž jedl pouze brambory, za dva měsíce zhubl o 10 kilogramů

Novinky, Dagmar Plecháčová
Washington

Američan Chris Voigt se rozhodl zkusit bramborovou dietu. Rozhodně se ale v množství nijak neomezoval, denně snědl dvacet průměrně velkých brambor. Za dva měsíce se mu podařilo shodit deset kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Denně dvacet brambor ochucených solí, pepřem a bylinkami. To byla po dva měsíce jediná strava Američana Chrise Voigta.

Článek

Voigt s dietou začal 1. října a stravoval se pouze vařenými, dušenými, pečenými či smaženými bramborami a nebo kaší z nich. K dochucení směl použít jen sůl, pepř a bylinky.

Američan se zároveň chtěl postavit proti tvrzení, že jíst brambory ve velkém množství není zdravé. Po skončení dvouměsíčního značně omezeného jídelníčku se podle jeho slov cítí výborně a kromě úbytku na váze se u něj snížila o 60 procent hladina cholesterolu a zároveň i obsah cukru v krvi, který je příčinou cukrovky.

Chrisovi lékaři jsou prý z jeho zdravotního stavu také nadšeni, jen jej upozorňovali, že přidávat další potraviny k bramborám by nyní měl postupně. Muž si také pochvaloval, jak se mu radikálně snížily náklady na stravu. Byl schopen se najíst v přepočtu za necelých 300 korun týdně.

Nepocítil žádné vedlejší účinky a cítí se výborně

„Dobře se mi spí a mám spoustu energie, přitom jsem nezaznamenal žádné vedlejší účinky. Nikdo mě přitom v mém experimentu předtím nepodporoval. Ale mnozí lidé považují brambory za nezdravé, tak jsem se rozhodl dokázat, že je v nich naopak plno živin,“ uvedl Voigt.

Jíst pouze brambory se přesto nedoporučuje, jelikož neobsahují důležité vitamíny jako C, A a K, dále v nich nenajdeme potřebný vápník a omega 3 - nenasycené mastné kyseliny.

Reklama

Výběr článků

Načítám