Hlavní obsah

Moderátoři si v televizi zahráli na kanibaly, navzájem ochutnali své maso

– Hilversum
Novinky, Markéta Klánská

Holandská televize BNN odvysílala minulou středu pořad, jehož moderátoři si před televizními kamerami pochutnali na kusech svého těla. Už jen upoutávka na tento kanibalský čin pobouřila média nejen v Evropě, ale i po celém světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Moderátoři si nechali z těla uříznout kus masa, a pak ho v televizní show snědliVideo: Reuters

 
Článek

Televizní pořad Proefkonijnen, což v překladu znamená něco jako pokusní králíci, se v Nizozemsku proslavil tím, že posouvá hranice vkusu. Minulý týden moderátoři Valerio Zeno a Dennis Storm zašli ještě dál než obvykle, z těla si nechali vyříznout kousek masa, který nechali šéfkuchařem tepelně upravit, a pak ho naservírovali tomu druhému na talíř.

Jeden z 26letých moderátorů si nechal vyříznout kousek masa z pravé části břicha, druhý z hýždě. A to i přesto, že jim řezník doporučil sval ze zadní části stehna, který by měl být údajně nejlepší. Aby jim diváci uvěřili, nechali celý proces vyřezávání masa, který probíhal na operačním sále pod dohledem profesionálních chirurgů, natočit.

Chuť nebyla odporná

„Samozřejmě jsme začali u řezníka, který na našich tělech ukázal nejlepší kousky. Od něj jsme pak zamířili k chirurgovi, který označené kousky masa z našich těl vyjmul. Po chirurgii následovalo televizní studio, kde kuchař naše maso připravil ke konzumaci. Nakonec se maso ocitlo před námi na talířích a my navzájem jedli jeden druhého,“ řekl dva týdny po natáčení večeře Dennis Storm.

Jakkoli se to zdá nechutné, oba mladí moderátoři se podle agentury Reuters po hostině shodli na tom, že chuť masa nebyla odporná. Přesto by to celé nikdy nechtěli znovu podstoupit.

„Z jednoho prostého důvodu už bychom to nezopakovali, maso by se opět muselo vyjmout z našich těl,“ řekl Zeno, zatímco ukazoval na kameru svou jizvu. Potvrdil to i Storm, který zdůraznil, že to není kvůli chuti masa.

„Konec konců je to stále jen kousek svalu, podobně jako steak,“ řekl Storm.

Kanibalismus je legální

Upoutávka na tuto epizodu pořadu Proefkonijnen, která končí provokativně těsně předtím, než Zeno strčí do pusy kousek Stormova těla, rozpoutala debatu o tom, co je a není morální. Pořad tak vyvolal vlnu nevole ještě předtím, než byl ve středu 21. prosince v hlavním vysílacím čase celý odvysílán. Holandský právník ale argumentoval, že nešlo o nic ilegálního.

„Kanibalismus je legální. Nezákonný je pouze v případě, že jde o týrání nebo o rozpor se základními pravidly slušnosti,“ uvedl právník Gerard Spong.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám