Hlavní obsah

Mladík trpí vzácnou nemocí - při výšce 140 centimetrů váží 134 kilogramů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuej-kang

Jedenadvacetiletý mladík Č'-pin Su z čínského města Kuej-kang chytil zvláštní nemoc, kvůli které začal neúměrně přibírat na váze. Při výšce 140 centimetrů už má 134 kilogramů, informovala agentura Reuters. Na adekvátní léčbu ale jeho rodině chybějí peníze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňan při výšce 140 centimetrů váží 134 kilogramůVideo: Reuters

 
Článek

Až do 12 let probíhal Suův vývoj zcela normálně. Když začal přibírat, rodiče si z toho nejdřív nic nedělali. Pak ale na Silvestra 2004 náhle omdlel v baru.

Lékaři zjistili, že trpí vzácnou nemocí nadledvin. V místní nemocnici nedokázali zahájit okamžitou léčbu kvůli omezeným možnostem, proto vyhledal pomoc ve větším zařízení v sousední provincii. Rodina si však nemohla nákladné ošetřování dovolit.

„V té době jsme vybrali nějaké peníze, ale nebylo to dost. Byl v nemocnici přes 80 dnů,“ popsal nešťastný otec Chan-che Su s tím, že dluh za léčení dosud nebyl splacen. Jeho syn se doma snaží chorobu mírnit alespoň léky, obezita mu však komplikuje život doslova na každém kroku.

„Chci jít nakupovat, ale nemůžu. Když jdu trochu déle, cítím se unavený a strašně mě bolí nohy,“ postěžoval si mladík. Rodina se však nevzdává naděje a věří, že se najde štědrý dárce, který pomůže zafinancovat chlapcovo léčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám