Hlavní obsah

Mladí Gruzínci se baví extrémně nebezpečnou jízdou v plném provozu

– Tbilisi
Novinky, vps

V ulicích gruzínského Tbilisi, které není vyhlášené zrovna bezpečným provozem, lze narazit na mladé muže ze skupiny Need For Drive Team. V běžném provozu předvádějí se svými vozy nebezpečné kaskadérské kousky a natáčejí se při tom. Jejich cílem je udělat ze svého šíleného koníčku zaměstnání a dostat se do Hollywoodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladí Gruzínci předvádějí nebezpečné kousky v běžném provozuVideo: Reuters

 
Článek

Divoké smyky, jízda vysoko nad rychlostními limity, zběsilé kličkování mezi auty, přejíždění do protisměru, to vše je v rejstříku mladých závodníků. Jejich videa už viděly na internetu milióny diváků a členové týmu doufají, že se jim jejich snaha vyplatí.

„Máme své plány. Mezi diváky našich videí chceme najít sponzory, čímž bychom ukázali, že našimi nahrávkami umíme propagovat nějakou společnost nebo produkt,“ uvedl pro agenturu Reuters šéf skupiny Giorgi Tevadze.

Chtějí do Hollywoodu

Tevadze začal se závoděním v autě už ve 13 letech a doufá, že se mu podaří z jeho záliby udělat zaměstnání. Pokouší se založit školu extrémního řízení, aby naučil lidi vyhýbat se nebezpečným situacím na silnicích, a především doufá, že se mu podaří prorazit ve filmovém průmyslu.

„Pokud by si nás všimnul někdo z Hollywoodu, můžeme nabídnout různé scénáře pouličního závodění a extrémních manévrů. Může se jednat o pronásledování auta nebo závodění dvou vozů v normálním provozu. Náš tým vykoná jakýkoliv scénář spojený s vozidly a zvládne řídit auta na nejvyšší možné úrovni,“ dodal Tevadze.

Řidičák ještě má

Případných postihů za videa se Gruzínci nebojí. Prý je natočili už před nějakým časem a po jejich zveřejnění jim nenastaly žádné problémy. Tevadze pak uvedl, že sice dostává od policie jednu pokutu za druhou, ale o řidičský průkaz ještě nepřišel.

„Nemyslím si, že je jejich chování správné z pohledu práva, ale když ty kluky poznáte blíže, tak zjistíte, že všechno dělají opravdu zručně a vedou velmi zdravý styl života,“ obhajoval chování závodníků jejich fanoušek Iako Askurava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám