Hlavní obsah

Ministr Cyril Svoboda si kufry balí sám

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda snáší časté cestování z jednoho konce světa na druhý poměrně dobře. Dokonce zvládá i balení kufrů v poměrně krátkém čase. Prozradil, že si je vždy balí sám.

Foto: Aleš Rudl

Mnichovické perníky jsou velice žádané na akcích v regionu. Příkladem může být Festival řemesel a jablečné slavnosti ve Strančicích.

Článek

"Když jsem jel poprvé, tak jsem je srovnával velmi promyšleně a pečlivě. Potřetí už poněkud méně a posté už všechno přímo házím do kufru a jsem sbalený za několik minut," sdělil Svoboda.

"Mám cestovní necesér, vím, které obleky mám mít s sebou, nesmí chybět i něco sportovního. A pak musím mít hodně košilí. Ty si nechávám žehlit, svou ženu tím nezatěžuji. A stejně si je nechávám po příjezdu do hotelu přežehlit," vysvětlil.  

Krevety nesnesl

Už jako náměstek ministra zahraničí a nyní jako ministr poznal řadu zemí, různé kultury, ochutnal mnoho jídel a nápojů.

"Snesu různá jídla, ale jen v New Yorku jsem nemohl pozřít krevety, po nich se mi udělalo pořádně špatně," přiznal se a dodal, že na zahraničních cestách zažije i příhody, o nichž se veřejně spíše nemluví.  

Prostitutky zmizely

Jednu takovou historku však přece jen prozradil. Ještě jako náměstek ministra byl ve Vietnamu a hotel, v němž delegace oficiálně jednaly, byl obklopen prostitutkami. Vietnamský partner mu řekl, že se takovým dívkám říká "dudu".

A když pak vyšli před hotel a ony děvy spatřily jednu mladou vysokou kolegyni Cyrila Svobody, hlasitě zvolaly "big dudu" a okamžitě před touto domnělou konkurencí zmizely.

Cyril Svoboda si prý nikdy nemyslel, že by se někdy mohl stát ministrem zahraničí. Už ve čtvrté třídě se prý totiž při jedné hodině dějepisu rozhodl, že půjde studovat práva. Později si řekl, že bude notářem. A také se jím stal. Ovšem o politiku byl v rodině Svobodových vždycky zájem

"Měl jsem dlouhodobou dispozici nakazit se politikou. Oba moji dědečkové byli aktivní v politice, byť názorově na protilehlých stranách. Jeden byl lidovec, druhý zase národní socialista."

Reklama

Související témata:

Související články

Cyrilu Svobodovi se zalíbily maturantky

Ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda si připomenul atmosféru u maturit. Na gymnáziu v Libni, které v minulosti navštěvoval, totiž studentům předával jejich...

Výběr článků

Načítám