Hlavní obsah

Michal David se na Maledivy klidně vrátí

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zpěvák a hudebník Michal David, který spolu s manželkou přežil ve zdraví běsnění tsunami, na Maledivy nezanevřel. Nejenže se výrazně podílí na charitativních akcích na pomoc obětem, ale doufá, že se s rodinou opět do těchto míst vypraví.

Foto: archiv Eva Miláčková

Herečka Eva Jakoubková (1952 - 2005).

Článek

"Strach nemám, taková věc se stane jednou za sto let, nemyslím si, že by se měla opakovat," řekl Michal David, ale dodal, že rozhodně nebude nikoho přemlouvat, aby jel s nimi.

"Měl jsem určitou zodpovědnost za lidi, které jsem pozval. Dělal jsem si výčitky, že jsem je nechtěně nahnal do problémů. Zachovali se bezvadně, ujistili mě, že za to nemůžu. Jsem pochopitelně rád, že jsme vyvázli ve zdraví, a nesmírně lituji všech obětí. Jsou to věci, na které nikdy nezapomenu," poznamenal.

Nuda v jeho životě nepanuje

Michal David věří na osud a na výjimečné osudové okamžiky. Zároveň však říká, že není fatalista. Po návratu z nevydařené dovolené okamžitě začal pracovat.

"Nikdy se nenudím, když se mi poštěstí a mám volno, zahraji si tenis, pustím si DVD nebo si sednu ke knížce. Nudu opravdu nemám v repertoáru. V hlavě mám už další projekty, ale chce to ještě čas."

Realizovat je chce nejen u nás, ale uvažuje o novém projektu na Slovensku. V současné době se tam hraje jeho Kleopatra a Michal David si pochvaluje, že tam má skvělé publikum.

"Uvažuji, že bych napsal muzikál pro Slováky, nebo bych jej premiéroval na Slovensku a pak by pokračoval v Praze," prozradil David s poznámkou, že konkrétní podobu by nové projekty měly dostat až po letních prázdninách.

"Musím si autorsky oddychnout. Tři mušketýři, to jsou dvě a půl hodiny muziky, dalo mi to pořádně zabrat. Momentálně nemám invenci a v takovém případě musí člověk počkat, až přijde nějaký zvláštní okamžik," usmál se Michal David.

Reklama

Související články

Michal David si chce pořídit další dítě

Zpěvák a skladatel Michal David se svou manželkou Marcelou uvažuje, že si pořídí dalšího potomka. Pokud by se jim to podařilo, byli by rádi. Před časem...

Michal David věří astrologii

Datum premiéry muzikálu Tři mušketýři na 19. listopad určil autor hudby Michal David po poradě s astrologem. Tvůrci akční love story přivítali, že je to pátek,...

Michal David se chystá na Maledivy

Michal David, autor hudby k muzikálu Tři mušketýři, v těchto dnech balí kufry a chystá se na Maledivy, kde s celou rodinou stráví svou dovolenou. Kromě...

Výběr článků

Načítám