Hlavní obsah

Michael Jackson je obviněn také z únosu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Obvinění nejen z opakovaného sexuálního zneužívání dítěte a podání omamných prostředků, ale také z pokusu o únos a spiknutí si v pátek v před soudem v kalifornské Santa Monica vyslechl americký popový zpěvák Michael Jackson (45). "Ve všech deseti bodech obžaloby se cítím nevinen," reagoval král popu před velkou porotou.

Foto: Aleš Plevka

Uršula Kluková si během několika úvodních minut diváky zcela získala na svou stranu

Článek

Podrobnosti o rozšíření obvinění nebyly zatím zveřejněny. Zatím není jasné, čeho a koho se týkají. Podle médií stojí za žalobou kvůli obtěžování a podávání alkoholu s cílem zneužití čtrnáctiletý chlapec Gavin stižený rakovinou, se kterým Jackson tři roky udržoval přátelský vztah a občas s ním, stejně jako s jinými dětmi, spal v jednom pokoji.

Před budovou okresního soudu se shromáždilo přes 150 fanoušků, aby podpořilo svůj idol. Kolem budovy byly rozmístěny dvojité bariéry a dva metry vysoký plot. Na místě hlídkovaly policejní posily. Policie se snažila udržet pod kontrolou davy fanoušků, které hlasitě dávaly najevo, že stojí za zpěvákem.

Před soud s úsměvem

Na rozdíl od prvního slyšení letos v lednu, které Jackson pojal jako exhibici svého sebevědomí a na něž se dostavil se zpožděním, tentokrát přišel se třičtvrtěhodinovým předstihem. Oblékl si tmavý oblek s bílou košilí a s červenou kravatou. Než vstoupil do budovy, krátce se pozdravil s úsměvem se svými příznivci.

Potom vyslechl obžalobu. V sále přihlíželi Jacksonovi rodiče a přibližně 60 fanoušků. "Chci poděkovat svým příznivcům na celém světě za jejich lásku a podporu," řekl při odchodu.

Nový právník

Jackson vstupuje do další fáze procesu s novým týmem právníků. Po pěti měsících vystřídal známé advokáty Marka Geragose a Benjamina Brafmana právník Thomas Mesereau, který se má podle Jacksona věnovat jeho případu na plný úvazek.

Proces, který by měl začít nejdříve na sklonku roku, zpěvák považuje za dramatické ohrožení své osoby. "Ve hře je můj život," uvedl minulý týden v písemném prohlášení, v němž zdůvodňoval, proč překvapivě vyměnil advokáty Marka Geragose a Benjamina Brafmana.

V případě, že bude zpěvák shledán vinným, hrozí mu tři až osm let vězení. Za opakované zneužívání může dostat až dva roky za každý další prokázaný skutek. Podle amerických médií mu tak hrozí maximální trest 24 let odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Související články

Michael Jackson je nejšílenější Američan

Král popu Michael Jackson získal již druhý rok po sobě titul nejšílenějšího Američana. V žebříčku bláznivých obyvatel USA, který je vyhodnocován u příležitosti...

O soudu s Jacksonem se rozhodne koncem dubna

Další předběžné slyšení, na němž padne rozhodnutí o datu zahájení soudního procesu proti popové legendě Michaelu Jacksonovi (45), se odehraje 30. dubna....

Výběr článků

Načítám