Hlavní obsah

Mel Gibson zažaluje The New York Post

Novinky, Korzo
NEW YORK

Hollywoodský herec Mel Gibson je roztrpčen. Naštval ho seriózní deník The New York Post, který hodlá herec v nejbližší budoucnosti zažalovat.

Foto: Petr Novák

Jeden z klientů občanského sdružení při proceduře na loňském pobytu ve Lázních Vráž u Písku.

Článek

The New York Post si nezákonně pořídil kopii Gibsonova posledního kontroverzního snímku The Passion Of Christ a promítal ji skupince religionistů.

Film, který se měl dostat do distribuce až příští rok v únoru, ještě před premiérou stačily náboženské autority pošpinit a strhat. Deník navíc nezařadil recenze a kritiky do kulturní rubriky, ale přímo do zpravodajství.

Podle oficiálních zpráv byli do skupiny religionistů přizváni rabín, katolický kněz, profesor religionistiky, filmový kritik deníku The New York Post a náhodně vybraný čtenář. Po shlédnutí snímku si skupinka vylila své srdce a napsala řadu záporných recenzí, jež byly v deníku později otištěny.

Šílenství je rozpoutáno

V Hollywoodu to však rozpoutalo hotové běsnění a celé dny se nehovoří o ničem jiném. Šéfové všech studií považují jednání deníku za příšerné, neetické, bez úcty k umělcům, někteří hovoří o násilí slov a sprostých útocích.

"Myslíme si, že máme právo zařadit recenze na tento film do zpravodajství, protože nový film o Kristově poslední cestě je příliš kontroverzní a nebezpečný," hájí se zástupci deníku.

Sedmačtyřicetiletý Mel Gibson, který k filmu napsal scénář, režíroval jej a podílel se i na produkci, však po poradě se svými právníky nalezl několik nezákonných kroků, jichž se deník dopustil, a hodlá proti The New York Post podat žalobu.

Reklama

Související témata:

Související články

Gibson hájí svého Ježíše

Americký herec a režisér Mel Gibson trvá na tom, že jeho připravovaný film o Ježíši Kristovi bude inspirovat a nikoliv urážet katolíky a židy. V odvážném...

Gibsona prý vedl Duch svatý

Neshody kolem nejnovějšího projektu herce a režiséra Mela Gibsona (Muž bez tváře, Statečné srdce, Po čem ženy touží )pokračují. Připravovaný film Passion...

Výběr článků

Načítám