Hlavní obsah

Meghan obvinila Buckinghamský palác ze šíření lží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen několik dní před dlouho avizovaným rozhovorem britského prince Harryho a jeho ženy Meghan, vévodkyně ze Sussexu, s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou čelí pár nové mediální kauze.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Princ Harry a vévodkyně Meghan

Článek

Britský list The Times napsal, že Meghan v době svého působení u královského dvora šikanovala podřízené až k slzám, a někteří se proto rozhodli palác opustit. Princ Harry měl podle listu v roce 2018 jednomu z asistentů královské rodiny rozmlouvat stížnost na chování své ženy.

Buckinghamský palác vzápětí zveřejnil prohlášení, že „netoleruje a nebude tolerovat šikanování nebo pronásledování na pracovišti“. Tvrzení deníku prý prověří personální oddělení. Americká manželka britského prince obvinění popírá s tím, „že sama byla terčem šikany“. V další upoutávce k rozhovoru s Winfreyovou pak prohlásila, že pár nebude mlčet o svém příběhu. Buckinghamský palác obvinila z šíření lží o ní a princi Harrym.

Meghan šikanovala zaměstnance paláce, tvrdí „objevená” stará stížnost

Koktejl

„Nevím, jak by mohli očekávat, že po celé té době budeme stále jen mlčet, jestliže Firma (královský palác) hraje aktivní roli v šíření lží o nás,“ uvedla vévodkyně ze Sussexu.

„A pokud je s tím spojeno riziko, že o něco přijdeme, myslím, že už jsme toho ztratili dost,“ dodala. Loni v březnu se pár zřekl svých oficiálních povinností coby členové královské rodiny. Nyní žije se synem Archiem v Kalifornii. V polovině února dvojice oznámila, že čeká druhého potomka.

Řekli královně definitivní sbohem. Harry a Meghan se k povinnostem královského dvora nevrátí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám