Hlavní obsah

Řekli královně definitivní sbohem. Harry a Meghan se k povinnostem královského dvora nevrátí

– Londýn
Novinky, drk

Britský princ Harry a jeho manželka vévodkyně Meghan oznámili, že se nehodlají vrátit k plnění povinností v rámci královské rodiny. Uvedl to Buckinghamský palác s dovětkem, že je toto rozhodnutí všem líto.

Foto: Phil Noble, Reuters

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu Harry a Meghan

Článek

„Na základě rozhovoru s vévodou královna písemně potvrdila, že při odstoupení od práce v rámci královské rodiny není možné pokračovat v odpovědnosti a povinnostech, které život zasvěcený veřejné službě přináší,” napsal v prohlášení palác.

Jak vévoda, tak jeho choť budou muset panovnici navrátit královské záštity a čestné vojenské tituly. Ty pak budou moci být propůjčeny jiným členům královské rodiny.

„I přesto, že jsou všichni tímto rozhodnutím zklamáni, vévoda a vévodkyně budou i nadále milovanými členy rodiny,” píše se dále v prohlášení.

Amerika se těší na televizní zpověď

Mluvčí páru uvedl, že uplynulý rok dokazuje, že jsou oba odcházející členové britské monarchie nadále připraveni Spojené království podporovat po celém světě.

Vévodkyně Meghan uspěla s žalobou na bulvár

Koktejl

Páteční oznámení přichází poté, co uplynula 12měsíční lhůta na přehodnocení rozhodnutí z minulého roku, kdy Harry a Meghan své rodině oznámili, že by se rádi stali finančně nezávislými.

Od té doby uzavřeli lukrativní smlouvy s mediálními společnostmi Netflix a Spotify. Za dva týdny bude v Americe odvysílán intimní rozhovor, který s párem vedla ikona televizní zábavy Oprah Winfreyová. Média si od události slibují třaskavé drby, pár ale vyloučil, že by královnu Alžbětu chtěl před kamerami pomlouvat.

Chtěla jsem se zabít. V královské rodině se báli o barvu kůže dítěte, uvedla Meghan

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám