Hlavní obsah

Mediální radu v Maďarsku pobouřil polibek dvou dívek v animovaném seriálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polibek dvou dívek v animovaném seriálu Jurský svět: Křídový kemp pobouřil maďarskou mediální radu natolik, že podala podnět v Nizozemsku, kde je registrována společnost Netflix, která na své streamovací službě seriál vysílá.

Foto: Profimedia.cz

Netflix má v nabídce i velké množství českých filmů.

Článek

Netflix doporučuje animovaný seriál pro děti od sedmi let. „Maďarská mediální rada upozornila nizozemské orgány, že v devátém dílu páté série zmíněného seriálu vyznává jedna dívka lásku druhé a poté se políbí,“ uvedl web mandiner.hu.

Maďaři přišli na trik, jak obejít omezení na benzinkách

Ekonomika

Maďarský státní orgán se při podání podnětu odvolává na zákon o ochraně dětí, který maďarský parlament schválil před rokem. Mediální rada žádá, aby filmy s podobnými scénami byly dostupné až od osmnácti let.

Maďarsko před rokem schválilo zákon o vzdělávání a ochraně dětí, v jehož důsledku v maďarských školách končí osvěta týkající se sexuálních menšin. Zákon nepovoluje sexuální propagandu ve školkách, školách, televizi a v reklamě.

Reklama

Výběr článků

Načítám