Hlavní obsah

Lupička měla geniální plán: zmizet z místa činu na invalidním vozíku

– El Paso

I v kategorii zpackaných loupeží jde opravdu o unikát. Noemi Duchenová (44) se pokusila vyloupit klenotnictví. Naplánované to měla skvěle: před obchodem na ni čekal komplic Luis Del Castillo (45) s únikovým vozem, tedy přesněji s invalidním vozíkem.

Foto: Profimedia.cz

Komplic vezl lupičku ke zlatnictví na invalidním vozíku, plán jim nakonec nevyšel. Ilustrační foto

Článek

Drobná Noemi přijela k obchodu v americkém El Paso na invalidním vozíku, který tlačil její komplic. Na místě z vozíku vyskočila, navlékla si geniální masku (pytel na odpadky s dírami na oči) a začala majitelku klenotnictví Lindu Bradleyovou ohrožovat loveckým nožem. Její požadavek, aby "vydala vše, co má", však přepadená žena odmítla. Místo toho popadla zpoza regálu pistoli a namířila ji na malinkou lupičku.

"Začaly jsme se honit po celém obchodě jako policajti z grotesky. Bylo mi jasné, že ji dostihnu, prostě nebyla moc rychlá. A člověk přece nemůže mít strach z někoho, kdo neumí běhat a má na hlavě pytel na odpadky," řekla Bradleyová reportérům listu Mirror.

Lupičku nakonec srazil k zemi přihlížející zákazník. Byla přivolána policie a ta Noemi s pytlem na hlavě zatkla. Zadržela i Luise Del Castilla, který celou tu dobu trpělivě čekal před obchodem s invalidním vozíkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám