Hlavní obsah

Letuška si k narozeninám nadělila originální dárek, proletěla se na křídle letadla

Novinky, nčs

Oslavit padesátiny, jak se sluší a patří, se rozhodla letuška společnosti United Airlines Sabrina Swensonová. Žádné chlebíčky, víno a kolegové z práce, Swensonová si nadělila adrenalinový zážitek v podobě letu na křídle letadla.

Foto: Profimedia.cz

Boeing Stearman (ilustrační foto)

Článek

Žena pocházející z německého Frankfurtu pracuje jako letuška u amerických aerolinek, takže strachem z létání netrpí. Dokonce ani z létání na křídle letadla.

Pro Swensonovou se nejednalo o první zkušenost s pobytem na křídle. Už v roce 2010 se jí naskytla možnost vyzkoušet si start na tomto místě vyhrazeném spíše akrobatům.

K padesátinám si vyzkoušela výstup na křídlo letounu Boeing Stearman během letu. Svůj sen si splnila po krátkém školení ve výcvikovém centru v městečku Sequim nedaleko Seattlu.

Poté, co se vznesla do vzduchu, vystoupala na křídlo dvouplošníku a užila si nezapomenutelný zážitek. Zkušený pilot, který má zkušenosti mimo jiné i s nákladním letadlem, neváhal provést několik akrobatických prvků. Swensonová se tak například ocitla během letu hlavou dolů.

Po adrenalinovém zážitku pilot bezpečně přistál a nadšená žena následně popsala zážitek pro blog aerolinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám