Hlavní obsah

„Létat” nad vodou? Dnes už žádný problém

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová, maj

Nudí vás tradiční vodní sporty, jako je například surfing? Dnešní doba nabízí už mnohem víc a sen o létání nad hladinou už není žádný problém. Budoucnost vodních sportů a zábavy je ve vznášení se nad vodou. Podívejte se, jak funguje elektrický hydro foil.

„Běhat“ po vodě? Dnes už žádný problémVideo: Novinky

 
Článek

Milovníkům vodních radovánek se dnes nabízejí stále nové a nové možnosti, jak si svého oblíbeného živlu užít. Sportovní areály na vodě vám mohou nabídnout například flyboard, hoverboard, jetpack, novinka surf efoil však nespoléhá pouze na vaše fyzické možnosti, ale je poháněna elektrickou silou.

Speciální hydrofoilingová prkna mají dole připevněnou dvojici malých křídel, jež po nabrání dostatečné rychlosti umožňuje vznášet se nad hladinou díky malému elektrického motoru. Jezdec prkno ovládá pomocí plovoucího joysticku, na jehož displeji je i možnost zobrazení aktuální rychlosti a stavu baterie.

Podle provozního ředitele Žlutých lázní Petra Hozáka je eFoil díky snadné ovladatelnosti zábava pro každého. Přiznává však, že výhodou budou mít logicky ti, co mají zkušenosti se snowboardem, wakeboardem nebo jakýmkoliv jiným surfem.

Jízda na eFoilu bezpečná. „Pády do vody jsou z malé výšky,“ vysvětlil Hozák. Výrobci navíc pochopitelně na bezpečnost mysleli. Ovladač má v sobě zabudováno několik bezpečnostních prvků, jakými jsou například vypnutí motoru po uvolnění páčky, ponoření do vody nebo v případě, že se joystick ocitne tři metry od létajícího prkna.

Pražské zábavní centrum je jediným místem, kde se efoil dá zapůjčit v celé střední Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám