Hlavní obsah

Lékař tajně oplodnil pacientku, potomek ho nyní žaluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletá Kelli Rowletteová z amerického státu Washington zjistila, že jejím biologickým otcem není ten, o kterém si to celý život myslela, nýbrž jistý Gerald E. Mortimer - vysloužilý specialista na neplodnost, jenž svým spermatem tajně oplodnil její matku. Američanka na muže podala trestní oznámení, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dlouho utajované tajemství vyšlo na povrch díky touze po informacích o svých předcích. Rowletteová poslala ze zvědavosti svůj vzorek DNA specialistům z populárního internetového genealogického serveru ancestry.com. Výsledky ji však šokovaly.

Ukazovaly totiž, že jejím biologickým otcem není ten, o kterém si to celý svůj dosavadní život myslela, ale jistý Gerald E. Mortimer ze státu Idaho.

Ještě větší zděšení čekalo na její rodiče, kteří jméno nyní již vysloužilého lékaře ihned poznali. Jednalo se o specialistu na neplodnost, kterého dříve navštěvovali kvůli problémům s početím.

Rowletteová později zjistila, že Mortimer tehdy jejím rodičům doporučil metodu smíchání spermií s vhodným dárcem za účelem zvýšení šance na oplodnění.

Pár tehdy souhlasil pod podmínkou, že dárce bude vysokoškolsky vzdělaný a bude měřit alespoň metr osmdesát. Lékař jim vyhověl, nikdy však neprozradil, že použil své vlastní sperma. Rowletteovou následně dokonce sám přivedl na svět.

Šestatřicetiletá Američanka podala na Mortimera trestní oznámení. Bývalý lékař nyní čelí obvinění z lékařské nedbalosti, podvodu a citové újmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám