Hlavní obsah

Kromě ohně se kalifornští hasiči museli potýkat i s naštvaným býkem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornii zasáhla v uplynulých dnech mohutná vedra a s nimi neodlučitelně spjaté lesní požáry. Hasiči z okresu Ventura, kteří krotí ohnivý živel nedaleko Los Angeles, se však museli vypořádat nejen s plameny. Dočasně museli vyklidit pole, když se jim do cesty postavil ne zrovna přátelsky naladěný býk.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči museli utéct před naštvaným býkemVideo: Ventura County Fire

 
Článek

Požár nazývaný Lake Fire vypukl minulou středu v odpoledních hodinách v neobydlené oblasti údolí Santa Clarita v parku Angeles National Forest. Kvůli extrémnímu suchu a horku požár během prvních tří hodin spálil 4000 hektarů země a doposud se podařilo dostat pod kontrolu pouze 12 procent požáru.

Během hašení se hasiči musí často vypořádat s neočekávanými situacemi. Na vlastní kůži to minulý pátek zažili členové jednotek z okresu Ventura, kteří čistili silnici, aby po ní mohli projet hasičské vozy.

Jejich práci přerušil ne zrovna přátelsky naladěný býk. Záznam, který zveřejnilo hasičské oddělení okresu Ventura na svém twitterovém účtu, ukazuje, jak hasiči utíkají do bezpečí svých vozů.

Bouřka vylekala mladého býčka. Utekl a spadl do bazénu

Krimi

„Býk Ferdinand si příliš nehrál, když pronásledoval hasiče po silnici,“ uvedli hasiči na Twitteru. Jméno Ferdinand je nejspíše narážka na dětskou knihu, ve které je hlavní postavou právě býk jménem Ferdinand, který raději čichá ke kytkám, než aby bojoval v býčí aréně.

Celé nečekané setkání naštěstí dopadlo dobře. „Nikdo nebyl zraněn a Ferdinand si šel po svém,“ uvedli hasiči. Setkání s býkem bylo vlastně vítaným rozptýlením při těžké práci. Stávají požár patří k nejrozsáhlejším v letošní sezóně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám