Hlavní obsah

Královský palác prověří smlouvu Harryho a Meghan s Netflixem

Novinky, Tomáš Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory tomu, že princ Harry a vévodkyně Meghan opustili povinnosti královské rodiny, palác se bude zabývat jejich smlouvou se společností Netflix, kterou jeden z nejostřeji sledovaných párů dneška podepsal tento týden. Důvodem jsou obavy, jak by to mohlo působit na veřejnost, když daňoví poplatníci zaplatili za rekonstrukci jejich sídla Frogmore Cottage ve Windsoru.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry a vévodkyně Meghan (ilustrační foto).

Článek

Fakt, že královští úředníci budou prověřovat okolnosti nové smlouvy, podle které se Harry s Meghan zavázali vytvářet obsah pro populární Netflix, neznamená, že by palác mohl jejich činnost zakázat. Královna se však obává, jak bude pár využívat příslušnost ke královské rodině ke komerčním záležitostem, uvedl pro deník Mirror zdroj z královského paláce.

Zdroj zároveň připomněl, že prověřování královských úředníků je součástí dohody, za které Harry s Meghan povinnosti královské rodiny opustili.

Princ Harry a Meghan spolu budou tvořit pro Netflix

Amerika

„Harry s Meghan opustili královské povinnosti, všichni jim přáli vše nejlepší a upřímně doufají, že najdou štěstí, které podle všeho v životech postrádali. Nicméně je samozřejmé, že jakékoliv kontrakty, které uzavřou, budou královským dvorem prověřeny,“ uvedl zdroj s tím, že Harry s Meghan s touto dohodou souhlasili.

Ačkoliv detaily smlouvy nebyly zveřejněny, média spekulují, že by Harry s Meghan mohli získat kolem 75 milionů liber (2,2 miliardy korun). V paláci panují obavy, jak na informaci o pohádkovém kontraktu zareagují daňoví poplatníci, z jejichž peněženek šla rekonstrukce Frogmore Cottage ve Windsoru, která vyšla na 2,4 milionu liber. Pár si sídlo vybral jako svůj domov a v rámci dohody o odchodu se zavázal tyto náklady zaplatit.

Harry a Meghan si pořídili za stovky milionů korun sídlo v ráji, dům má 16 koupelen. Platil Charles

Koktejl

Pro královský palác bude podle zdroje rovněž důležité, zda Harry s Meghan budou v rámci své práce pro Netflix užívat tituly princ a vévodkyně.

Všechny komerční aktivity, včetně smlouvy s Netflixem, budou královnou zhodnoceny na jaře 2021. Pokud by se některé aktivity královně nelíbily, lze očekávat opětovné zhoršení vztahů mezi členy panovnické rodiny, které odchod Harryho a Meghan notně pošramotil.

Reklama

Výběr článků

Načítám